Ανοίγει ξανά ο θρυλικός κινηματογράφος Ζέφυρος

Ο ΖΕΦΥΡΟΣ βρίσκεται στην οδό Τρώων στο νούμερο 36 (στα σύνορα του Θησείου με τα Άνω Πετράλωνα) από το 1932.

Από την προπολεμική περίοδο ήταν γνωστός ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές-σινεφίλ ταινίες. Ο Ζέφυρος με επιλεγμένες

ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό.

Η NEW STAR που υπερασπίζεται και αγωνίζεται για ένα διαφορετικό και ανεξάρτητο σινεμά επιμελείται το θερινό πρόγραμμα του Ζέφυρου.

Δεκάδες νέα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας άνοιξαν τα τελευταία χρόνια γύρω από τον Ζέφυρο και στην ευρύτερη περιοχή και ο οι περισσότεροι ανακαλύπτουν μια γνήσια παραδοσιακή γειτονία, από τις τελευταίες που έχουν απομείνει στην ΑθήναΖέφυρος παραδοσιακά είναι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος που ανοίγει τη σεζόν και φέτος ξεκίνησε το πρόγραμμα του από τις 24 Απριλίου με δύο κλασικές ταινίες: Τις «ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ» και «ΠΕΡΣΟΝΑ»

Info: Τρώων 36 , Άνω Πετράλωνα - Θησείο, τηλ. επικοινωνίας : 2103462677

Keywords
Τυχαία Θέματα