Αγγέλου: "Ο Ολυμπιακός πραγματικά έχει τύχη στη Μόσχα"

Για την πορεία των εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα, τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ομάδα του κι εκείνον που έχουν να δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, μίλησε ο ασίσταντ κόουτς της Εφές Πίλσεν, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, εξηγώντας γιατί η Εφές βρίσκεται σε κατάσταση «μπασκετικού συναγερμού»!

Αναλυτικά

όσα είπε:

Για τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό: «Η Ευρωλίγκα είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με πολλά παιχνίδια και δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από ένα και μόνο ματς. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε τις απουσίες του Σπανούλη και του Σλούκα και είτε έχανε, είτε κέρδιζε, γνώριζε ότι θα παίξει το πλεονέκτημα έδρας στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Σωστά, λοιπόν, αποφάσισαν οι άνθρωποί του να μη διακινδυνεύσουν με τους τραυματίες και να έχουν την ομάδα πλήρη σ’ εκείνον τον αγώνα… Παίζοντας χωρίς τον ηγέτη του, ο Ολυμπιακός απέκτησε το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ο Μάντζαρης στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Παπαπέτρου σ’ εκείνο της εκτέλεσης, ο Λαφαγέτ στο τέλος πήραν πρωτοβουλίες που δεν τις συνηθίζουν και ο Ολυμπιακός σκόραρε 85 πόντους, επικρατώντας απόλυτα απέναντι σε μία άμυνα σαν τη δική μας! Η άγνοια κινδύνου και η ποιότητα των παικτών βοήθησαν τον Ολυμπιακό… Δεν φάνηκε μονάχα την Πέμπτη η ποιότητά τους. Το βλέπουμε αυτό το στοιχείο όλα τα τελευταία χρόνια, που βρίσκονται μονίμως στο πιο υψηλό επίπεδο».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Και παίζει και δεν παίζει ρόλο στα νοκ άουτ ματς. Ο Ολυμπιακός θα το διεκδικήσει στη Μόσχα, απέναντι σε μία ΤΣΣΚΑ που έχει προσθέσει δύο πολύ καλούς παίκτες στο rotation, τον Κιριλένκο και την Κριάπα, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Φαίνεται, μάλιστα, να έχει μία ανισορροπία αμυντικά, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που είναι απόλυτα ισορροπημένος σ’ αυτόν τον τομέα. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι πραγματικά έχει τύχη…».

Για την εικόνα της Εφές: «Μετά τον τελικό του Κυπέλλου στην Τουρκία, το οποίο κατακτήσαμε, για τις επόμενες 25 ημέρες παρουσιαζόμαστε, για διάφορους λόγους και συχνά εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων, ασταθείς… Η ομάδα είναι σε μία κατάσταση μπασκετικού συναγερμού, διότι δεν έχουν λυθεί κάποια πράγματα που θα έπρεπε σ’ αυτό το σημείο της σεζόν να έχουν λυθεί… Έχει επιλεγεί ένας τρόπος αντίδρασης, ώστε να καταφέρουμε να προκριθούμε στα νοκ άουτ παιχνίδια, κάτι που αποτελεί το βασικό μας στόχο για φέτος και αξιοποιώντας τη φετινή εμπειρία, να διαμορφώσουμε έναν κορμό, ώστε του χρόνου να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Για την επιλογή να στηριχθεί η Εφές σε πολλούς, νεαρούς παίκτες: «Αυτό είναι το πρόγραμμα που επιλέξαμε. Ο κ. Ίβκοβιτς έχει την ικανότητα να δημιουργεί ομάδες και σε όλη την καριέρα του διάλεγε το 30-40% του ρόστερ να αποτελείται από νεαρούς παίκτες. Αυτό έχει ως στόχο να υπάρχει ισορροπία, μεταξύ φρεσκάδας και εμπειρίας, που ανεβάζει το βαθμό ομαδικότητας. Εγώ αναφέρω πάντοτε ένα παράδειγμα επί τούτου. Ο Φίνος δεν επέλεγε για τις ταινίες του την Βουγιουκλάκη, την Λάσκαρη και την Καρέζη μαζί. Όπως είναι σημαντική η χημεία στις ταινίες, έτσι είναι και στις ομάδες».

Για τη βράβευση των Ίβκοβιτς, Περπέρογλου πριν από τον αγώνα στο ΣΕΦ: «Γι’ αυτό ο αθλητισμός συγκινεί τους ανθρώπους. Διότι έχει πολύ έντονες στιγμές και αναμνήσεις, τις οποίες ο καθένας μπορεί να βιώσει μοναδικά. Ήταν πολύ όμορφα όλα στο ΣΕΦ. Η αντίδραση του κόσμου, τα συναισθήματα όλων μας για την πορεία της ομάδας τη διετία ’10-’12… Πάντοτε αποκτούν ιδιαίτερο χρώμα οι αγώνες απέναντι σε ομάδες, με τις οποίες έζησες έντονες στιγμές».

Για τον Παναθηναϊκό: «Λόγω προγράμματος δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι έχει κάνει ανανέωση, χρειάζεται όμως υπομονή, διότι ψάχνει σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό που κέρδισε τη Γαλατασαράι ενώ δεν έπαιξε καλά και στο παιχνίδι με την Άλμπα θα τα παίξει όλα για την πρόκριση».

Για την τουρκική λίγκα: «Είναι πάρα πολύ δυνατό. Είναι μαζεμένα τα παιχνίδια και ο τελευταίος μπορεί να βάλει 85 πόντους και να κερδίσει τον πρώτο, λόγω της ποιότητας των παικτών που παίζουν στο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε κάνει 3-4 ήττες εκτός προγράμματος… Μπορώ να πω ότι η τουρκική λίγκα είναι πιο ανταγωνιστική και απ’ την ισπανική».

Keywords
Τυχαία Θέματα