Ανδρέας Λυκουρέντζος: "Τα κομματικά όργανα της ΝΔ δεν συνεδριάζουν"

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Σταύρου Παπαντωνίου, Δημήτρη Κουνιά και Θανάση Φουσκίδη βρέθηκε καλεσμένος ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Η παράταξη δεν μπορεί να ενωθεί με εξαγγελίες ή με πανηγυρικού τύπου συνέδρια. Πρέπει να διαμορφώσουμε μία προγραμματική πρόταση κατόπιν σοβαρής συζήτησης και επεξεργασίας σε όλα κομματικά επίπεδα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν συνεδριάζουν. Αρά υπάρχει ένα σοβαρό θέμα για το

πότε, που και σε ποιό επίπεδο θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες, κάτι που μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα πρέπει να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του χαρακτήρα. Η παράταξη πράγματι είναι η μεγάλη, η δημοκρατική, η φιλελεύθερη αλλά κυρίως η λαϊκή παράταξη. Εμείς δεν είμαστε ένα φιλολαϊκό κόμμα. Είμαστε το λαϊκό κόμμα».

Για το κάλεσμα- «πανστρατιάς» προς όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε: «Όταν θα έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικοί όροι θα γίνει το κάλεσμα – πανστρατιά, αλλά το να εξαγγέλλουμε συνέδρια για εντυπωσιασμό χωρίς καμία ουσία νομίζω πως δεν προσφέρει τίποτα».

Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός είπε: «Ο Στεφανόπουλος ήταν από τον χώρο της κεντροδεξιάς και ακολούθησε ο Παπούλιας από τον κεντροαριστερά. Τώρα είναι η σειρά της Κεντροδεξιάς να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να είναι από τον χώρο της πολιτικής. Βέβαια θα στήριζα και οποιαδήποτε άλλη επιλογή του πρωθυπουργού για να μην πάει σε εκλογές η χώρα».

Όσο για την επιστολή που έστειλε στον Γκίκα Χαρδούβελή μαζί με άλλους πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αντάρτικο. Εμεις δεν μπορούμε να βλέπουμε τον υπουργό Οικονομικών και να του πούμε τις απόψεις μας και έτσι θέσαμε το θέμα μέσα από κοινοβουλευτική διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα