Ανδρεάδης για τουρισμό: "Χάνουμε δυνάμεις αλλά όχι το στοίχημα"

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Θεωρίες Συνομωσίας» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Για την διαπραγμάτευση
Α.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Είμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης και οι δύο πλευρές έχουν βγάλει ότι έχουν να βγάλουν πιο ισχυρό απέναντι στην άλλη, είναι λογικό αυτό να γίνει σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι η μια πλευρά είναι ισχυρότερη από την άλλη επομένως τελικά κάπου θα κλείσει η ιστορία,

σίγουρα ετεροβαρώς, το θέμα είναι να πάρει η χώρα ότι παραπάνω μπορεί και να κλείσει το θέμα διότι όσο παραμένει χειροτερεύει η θέση της. Γιατί η οικονομία πέφτει και ο τουρισμός πέφτει με αποτέλεσμα να είναι σε χειρότερη θέση από ότι ήταν πριν από ένα δύο ή τρεις μήνες έστω και αν η διαπραγμάτευση οδηγεί σε κάποιους πόντους καλύτερους γιατί απλά η οικονομία έχει χειροτερέψει άρα έχεις μια εκκίνηση από χειρότερο ξεκίνημα και το τελικό αποτέλεσμα είναι χειρότερο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, όλοι βάζουμε πλάτη να κλείσει αυτή η ιστορία αλλά πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή σύντομα.

Για την τουριστική κίνηση
Α.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Πέρυσι η Ελλάδα έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ 24 εκατομμυρίων αφίξεων αυτό οδήγησε σε έσοδα περί τα 14 δις άμεσα και συνολικά πάνω από 35 δις και αυτό οδήγησε σε 110 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Χωρίς την αύξηση του τουρισμού πέρυσι θα ήμασταν 2 μονάδες του ΑΕΠ κάτω και όχι μισή μονάδα πάνω.
Φέτος βάλαμε ένα στόχο να πάμε ένα εκατομμύριο παραπάνω, αυτό στηρίζεται κυρίως στις αεροπορικές θέσεις που προγραμματίστηκαν για την Ελλάδα βέβαια αυτές οι θέσεις δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν τελικά γιατί οι αεροπορικές εταιρείες κάθε μήνα αλλάζουν προγράμματα αλλά η αρχική μας ένδειξη ως τον Ιανουάριο Φεβρουάριο ήταν αυτή.
Πράγματι ως τότε πηγαίναμε με ένα ρυθμό καλό από το Μάρτιο άρχισε να πέφτει ο ρυθμός κυρίως στη Γερμανία. Εκεί είχαμε μια πτώση του 28% τον Μάρτιο σε κρατήσεις, ακόμα είμαστε στα ίδια με πέρυσι δεν έχουμε περάσει σε αρνητικό έδαφος. Χάνουμε δυνάμεις αυτή τη στιγμή αλλά δεν έχουμε χάσει το στοίχημα ακόμα

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η εφαρμογή παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα θα ήταν μια λύση
Α.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Ούτε για αστείο να τα συζητάμε αυτά τα πράγματα, ούτε να διανοηθούμε να μιλάμε για παράλληλα νομίσματα. Η Ελλάδα έχει ένα μονόδρομο που λέγεται παραμονή στο ευρώ οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφική πορεία η οποία ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο καταστροφική θα είναι.
Ο τουρισμός είναι ο καθρέφτης κάθε χώρας, της ζωής των ανθρώπων της χώρας, δεν μπορείς να έχεις έναν καθημαγμένο λαό, δυστυχή, σε συνθήκες φτώχειας και να έχεις τουρισμό υψηλού επιπέδου . Αυτά είναι σε μια σφαίρα φαντασίας, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να απολαύουν αυτό που ζούμε εμείς οι ίδιοι οι έλληνες . Μπορείτε να φανταστείτε έναν τέτοιο τουρισμό σε γκέτο; Είναι αυτό το μέλλον αυτής της χώρας;
Πρέπει να καταλάβουμε την πορεία μας, η Ελλάδα θα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ, κάθε συζήτηση για Grexit γίνεται στο πλαίσιο αυτής της πίεσης που δεχόμαστε και καλά κάνει και η κυβέρνηση και ανθίσταται αλλά υπάρχει σε ένα όριο σε αυτά πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε.
Είναι προφανές ότι ο ελληνικός λαός κατά 80% θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και θα κάνουν οι έλληνες ότι μπορούν με δίκαιο τρόπο και με λογικό τρόπο να παραμείνει η χώρα στο ενιαίο νόμιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα