Ανασύνταξη δυνάμεων ή ...διάλυση στο ΠΑΣΟΚ;

Την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγκαταλειφθεί το εγχείρημα της «Ελιάς» και να γίνει ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε «Δημοκρατική Παράταξη» καλείται να επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η συνεδρίαση της ΚΕ, όπως από πολλές πλευρές επισημαίνεται, αποτελεί το πρώτο «crash test» για την ενδοπαραταξιακή συνοχή, καθώς ο κ. Βενιζέλος

που κατάφερε να περάσει την εισήγησή του από το Πολιτικό Συμβούλιο, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν αυτή τη φορά μα βρίσκεται αντιμέτωπος με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που αμφισβητούν τις πρωτοβουλίες του και υποστηρίζουν ότι πρέπει να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Επικριτικός για τη στάση που τηρούν οι εσωκομματικές αμφισβητίες εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον Alpha, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά στελεχών του κόμματος, που, όπως είπε, «δίνουν δήθεν μάχη για τα ιερά και τα όσια, ενώ πριν από τις εκλογές έβρισκαν δικαιολογίες όχι μόνο για να απέχουν αλλά για να κάνουν και κακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα