Ανακοινώθηκαν τα ονόματα του διοικητή και του επιτελάρχη του στρατηγείου της ΕΕ της Λάρισας

Τα ονόματα του διοικητή, του επιτελάρχη και του επιτόπου διοικητή της δυνάμεως της επιχειρήσεως EUFOR RCA Bangui του στρατηγείου της ΕΕ της Λάρισας έγιναν γνωστά στις Βρυξέλλες, μετά τη συνεδρίαση των πρεσβευτών του COPS, δηλ. της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφαλείας (Comite Politique et de Securite) της ΕΕ.

Ως διοικητής τοποθετήθηκε ο Γάλλος Αντιστράτηγος Philippe Ponties, με

επιτελάρχη του στρατηγείου της Λάρισας τον Έλληνα Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, ο οποίος ήδη σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι για τις πρώτες επαφές, προκειμένου να μη χαθεί ούτε στιγμή. Επίσης ως επιτόπιος διοικητής της συμμαχικής, ευρωπαϊκής, δυνάμεως επελέγη ο Γάλλος Ταξίαρχος Thierry Lion του 1ου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων, με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν.

Ο Αντιστράτηγος Philippe Ponties είναι πολύ γνωστός στους Γάλλους δημοσιογράφους αφού στο παρελθόν υπηρέτησε ως «Νο.2» στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Επικοινωνίας του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης DICOD (Direction de l’Information et de la Communication de la Defense), ενώ έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από αποστολές στο εξωτερικό καθώς έχει υπηρετήσει στις επιχειρήσεις “Manta” στο Τσαντ (1993), MONUG στη Γεωργία (1995-1996), “Trident” στο Κοσσυφοπέδιο (2001-2002). Εισήλθε στο στράτευμα την 1η Σεπτεμβρίου 1979 στη φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία του Saint-Cyr, την αντίστοιχη της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1981, ως Ανθυπολοχαγός των Διαβιβάσεων με την τάξη “General Lasalle”. Μετά το πέρας και της Σχολής Διαβιβάσεων του Όπλου του το 1982, επέλεξε να τοποθετηθεί ως υπολοχαγός στο 14ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζ. Προήχθη σε λοχαγό το 1986 και εν συνεχεία παρακολούθησε και περάτωσε επιτυχώς την διετούς φοιτήσεως Διακλαδική Σχολή Επιτελών και εν συνεχεία διοίκησε λόχο στο 3ο Τάγμα σπουδαστών της Ακαδημίας του Saint-Cyr. Ακολούθως, το 1988, επέστρεψε στο 14ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών, όπου και διοίκησε τον 14ο Λόχο Διαβιβάσεων του Συντάγματος. Το καλοκαίρι του 1990 τοποθετήθηκε στο επιτελείο της 5ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Λαντάου της Γερμανίας, ως επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρήσεων αυτής. Προήχθη σε ταγματάρχη και ολοκλήρωσε την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου το 1992. Την περίοδο 1997-2000 διοίκησε τάγμα σπουδαστών στην Ακαδημία του Saint-Cyr και ακολούθως την περίοδο 5/9/2000-25/6/2002 διοίκησε το 48ο Σύνταγμα Διαβιβάσεων, συμμετέχοντας στην επιχείρηση στο Κοσσυφοπέδιο. Την 1η Οκτωβρίου 2001 προήχθη σε Συνταγματάρχη. Ακολούθως ανέλαβε διάφορες επιτελικές θέσεις στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Επικοινωνίας του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης, στη Διεύθυνση Προσωπικού του Γαλλικού Στρατού κ.λπ., ενώ στις 1/4/2011 προήχθη σε αντιστράτηγο. Τέλος την 1/1/2013 ανέλαβε τη διοίκηση της «Δυνάμεως Νο.3» στην Μασσαλία.

Ο Έλληνας Επιτελάρχης του Στρατηγείου Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας, είναι της Τάξεως του 1984 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ανήκει στο Όπλο του Πεζικού, ενώ πριν από τη νέα του τοποθέτηση υπηρετούσε σε κρίσιμη Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, ενώ μεταξύ των άλλων προσόντων του είναι και η άριστη γνώση της Γαλλικής γλώσσης ενώ έχει τελειώσει και την Γαλλική Σχολή Πολέμου.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα