Μέρες... '89 για τον Σαμαρά στην Τρίπολη

Στιγμές από το 1989 και τις σκληρές αντιπαραθέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου θύμισε το σκηνικό μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη. Ο λόγος είναι πως επί 15 λεπτά το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο πήγαινε... σημειωτόν, αφού λόγω του πλήθους που το είχε κατακλύσει δεν μπορούσε να αποχωρήσει!

Όσον αφορά στα λεγόμενα του πρωθυπουργού από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, η θερμή υποδοχή και "αποθέωση"

του πρωθυπουργού που επιφύλασσαν οι πάνω από 300 ΟΝΝΕΔίτες που βρίσκονταν από ώρα στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης μαζί με τον Σάκη Ιωαννίδη "ανάγκασαν" τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει τον πρόλογο της ομιλίας του και να αφιερώσει 5 λεπτά μιλώντας για την επιτυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦK για τον θρίαμβο στις φοιτητικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την κίνηση της Κουμουνδούρου να "κλέψει" το σύνθημα "Νέα Ελλάδα", τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν τόσος ο πανικός τους που υιοθέτησαν το σύνθημά μας, αλλά δεν μπορούν να υιοθετήσουν και το έργο μας. Το σύνθημά μας είχε τέτοια απήχηση που το πήραν ακόμη και αυτοί που πολεμάνε τη Νέα Ελλάδα".

Από την Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εκπροσωπούν "ό,τι πιο παλιό και ό,τι ξεπερασμένο υπάρχει".

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "δεν είναι «Νέα Ελλάδα», όσοι θέλουν να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και όσοι χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες".

Στη συνέχεια απάντησε και στον Μανώλη Γλέζο, τονίζοντας πως "αν ο κόσμος πίστευε πως η λύση είναι ο εσωτερικός δανεισμός, τότε θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων. Δεν τους πιστεύει όμως και δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά".

Ο κ. Σαμαράς με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρας ότι το κόμμα του αντιπροσωπεύει τη Νέα Ελλάδα σχολίασε, πως δεν είναι «Νέα Ελλάδα» όσοι δεν στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και δίνουν μάχη ενάντια στις επενδύσεις. Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε “μέσα από την κρίση και ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν όταν ξεπεραστεί η κρίση. Κάνουν ότι μπορούν για να μας ξαναρίξουν στην κρίση”.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υπογράμμισε πως όλοι όσοι υποστηρίζουν τα παραπάνω δεν φέρνουν καμία αλλαγή στον τόπο, αλλά ανήκουν στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων.

Δείτε ποιοι πολιτικοί βρίσκονται στο πνευματικό κέντρο Τριπολης εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα