Αλέξανδρος Γεωργίου: "Χωρίς θέρμανση χιλιάδες φοιτητές"

Η κυβέρνηση των προθύμων υπαλλήλων της ΤΡΟΙΚΑ και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την απάνθρωπη και ανάλγητη στάση της απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας. Τη «νύφη» καλούνται να πληρώσουν τώρα οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του μόνιμου τόπου κατοικίας τους οι οποίοι, αν και θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι, δεν πρόκειται να λάβουν επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Η υπουργική απόφαση (με ΑΔΑ:Δ33 5037619 ΕΞ18-102013 άρθρο 1, παράγραφος 3α) αναφέρει ότι εξαιρούνται του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι όλοι οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ενοικιαζόμενη κατοικία, δεν θα λαμβάνουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ακόμα και στην περίπτωση που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Και ας μην μας πουν η ενοικίαση να γίνει στο όνομα των γονιών και όχι των φοιτητών, γιατί το επίδομα αφορά στην κύρια κατοικία όπως ορίζει το αρθρό 1 παρ. 2.

Οι κυβερνώντες ξέχασαν πολύ γρήγορα τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών στην Λάρισα τον περασμένο χειμώνα, όταν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν από ένα μαγκάλι, πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Προφανώς, η κυβέρνηση των εντολοδόχων της ΤΡΟΙΚΑ δεν αναλογίζεται το κόστος διαβίωσης των φοιτητών αυτών, αδιαφορώντας πλήρως, ακόμα και για την ίδια τους την ζωή. Είναι σαφές, ότι οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας δεν γνωρίζουν ή ακόμα χειρότερα δεν αναγνωρίζουν πως οι βασικές ανάγκες κάθε ανθρώπου για τροφή, στέγαση και θέρμανση αποτελούν αναφαίρετα δικαιώματα, τα οποία οφείλουν να προστατεύουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εξαιρέσεων είναι να έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 20.000 αιτήσεις.

Για τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, δεν αντέδρασε ως όφειλε ούτε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πολλοί φοιτητές δεν θα μπορέσουν λόγω ανέχειας και φέτος να μεταβούν στις πόλεις στις οποίες βρίσκονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία εισήχθησαν. Μετά το πρόχειρα διαμορφωμένο και επαίσχυντο «σχέδιο Αθηνά», μετά τις αθρόες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και την εν καιρώ απόλυση καθηγητών των Πανεπιστημίων, οι φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που καταντούν την εκπαίδευση είδος πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς οδηγώντας στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας. Αναλγησία χωρίς όρια…

Εμείς οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απαιτούμε από το Υπουργείο Οικονομικών να άρει αυτή την άθλια παράγραφο της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, να επανεξετάσει τους όρους χορήγησης του επιδόματος και τις εξαιρέσεις από αυτό και εφιστούμε την προσοχή, πέρα από την παράγραφο 3α, στις παραγράφους 3β κατά την οποία εξαιρούνται του επιδόματος τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται, όπως και παρ. 3ε τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων στέκεται ενάντια στις πολιτικές αυτές με κάθε τρόπο, προωθώντας παράλληλα τα θέματα αυτά στους βουλευτές μας ώστε να συνετιστούν κάποτε οι υπεύθυνοι και να εξαλειφθούν εντελώς τέτοιες αδικίες που δεν πρόκειται ποτέ να οδηγήσουν σε ανάπτυξη, αντίθετα συνδράμουν στον φαύλο κύκλο ύφεσης που έχει δημιουργηθεί από τις μνημονιακές πολιτικές.

του Αλέξανδρου Γεωργίου - Υπ. Φοιτητικού

Keywords
Τυχαία Θέματα