Αλευράς: Η Κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί μόλις περιοριστούν οι φιλοδοξίες

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , κ. Νάσος Αλευράς μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Πέτρο Τατσόπουλο.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πάρει μια απόφαση μετεξέλιξής του και να μπει στην ευρύτερη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του χώρου του Κέντρου ο κ. Νάσος Αλευράς εκτίμησε ότι "αυτός είναι αναγκαίος όρος για

να υπάρξει ένας πολιτικός χώρος της Κεντροαριστεράς. Ένας πολιτικός χώρος που να εκφράζει τον κόσμο του Κέντρου, την προοδευτικής παράταξης αυτή που ιστορικά είχε εκφραστεί στην Ελλάδα και η όποια τα τελευταία χρόνια μοιάζει να είναι καθημαγμένη. Προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε είναι να κατανοήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι μια κατάσταση πάρα πολύ κακή, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια φάση εξαιρετικά μεγάλης συρρίκνωσης, δεν μπορεί να διεκδικεί με ηγεμονία ή αλαζονεία την έκφραση του χώρου της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα. Πρέπει να συζητήσει με πρόσωπα, φορείς και κινήσεις στον ευρύτερο χώρο και όλοι μαζί να αποφασίσουν να γίνει το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά που θα επιτρέψει την επανένωση των δυνάμεων.
Να ενωθούν δηλαδή όλες οι δυνάμεις και οι κινήσεις περιορίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί ο χώρος.

Με αφορμή την πρότασή τους για το τι πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλευράς υπενθύμισε ότι "είναι πρώτα ένα εσωτερικό κάλεσμα στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να μη σκεφτούν προσωπικές φιλοδοξίες σε αυτή τη φάση. Δηλαδή δεν είναι ζήτημα ανάδειξης μιας ηγεσίας για να πούμε ότι έχουμε μια καινούρια ηγεσία και ένα καινούριο κόμμα. Δεν φτάνει αυτό, δεν μπορεί να γίνει αυτό βλέποντας την κατάσταση έτσι όπως είναι. Και δεύτερον είναι μια έκκληση και μια πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις που κινούνται στο χώρο, είτε σε κόμματα, είτε φορείς, είτε προσωπικότητες οι οποίες έχουνε παραπλήσιες απόψεις. Να καθίσουμε μετά το συνέδριο όλοι σε ένα τραπέζι για να δούμε πιο θα είναι το μέλλον του χώρου. Οι δυνάμεις αυτές είναι η ΔΗΜΑΡ, είναι το ΠΟΤΑΜΙ, είναι μια σειρά από κινήσεις, μια σειρά από πρόσωπα με πολύ συγκεκριμένο ρόλο όλα αυτά τα χρόνια που εκφράζουν συγκεκριμένες απόψεις. Όλοι αυτοί πρέπει να καθίσουμε".

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι μπορεί να καταλάβει τον Κεντρώο χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που πάει σε μια συμφωνία ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι "καταρχάς εγώ θα ευχόμουν να υπάρξει συμφωνία. Δυστυχώς από αυτά που μπορώ να παρακολουθήσω από τον διεθνή Τύπο φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στον αντίποδα αυτής της εκδοχής. Δηλαδή πολύ φοβάμαι ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε μια σύγκρουση με τα βράχια, με τον τοίχο, όπως θέλετε πείτε το, αλλά θα είναι μια σύγκρουση άσχημη. Μακάρι να διαψευστώ".

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει κάτι στο χώρο του Κέντρου ο κ. Αλευράς τόνισε οτι: "νομίζω αν κοιτάξει κανένας την ιστορική διαδρομή στο χώρο του Κέντρου αλλά και στο πολιτικό σύστημα της χώρας, όταν δημιουργούνται πολλά μικρά κομματίδια σε συνθήκες κρίσης δημοσιονομικής, πάντα βλέπει κανείς στην ελληνική πολιτική ιστορία όταν ήταν δύσκολο οι ηγέτες αυτών των μικρών κομματιδιων να συσπειρωθούν και αυτό γιατί δεν τίθεται μια κοινή αγωνία ως βάση συνεννόησης αλλά τίθεται το προσωπικό. Γιατί να είμαι δεύτερος στην πόλη, καλύτερα να είμαι πρώτος στο χωριό. Μόνο που σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει χτυπήσει ο κόκκινος συναγερμός".

Keywords
Τυχαία Θέματα