Αισιόδοξος ο Προβόπουλος για το 2014

Εμφανώς αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας στην Ελλάδα το 2014 εμφανίστηκε στην ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιώργος Προβόπουλος.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στάθηκε στη σημασία του να μη γίνουν και βουλευτικές εκλογές

μέσα στο έτος, γιατί έτσι θα διαταραχθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής σταθερότητας. "Είναι βάσιμο να δημιουργούνται ανησυχίες ότι το 2014, έτος εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων, που είναι προϋπόθεση για μια εθνική πολιτική, να γίνει ακόμη δυσχερέστερος", σημείωσε ο κ. Προβόπουλος και συνέχισε:

"Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014. Μέσα σ' αυτό το κλίμα έχει καθοριστική σημασία, στην παρούσα φάση, να παραμείνει η οικονομική πολιτική προσηλωμένη στην πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

Ακόμη, χαρακτήρισε την περίοδο αυτή "το τελευταίο μίλι της πορείας της χώρας", το οποίο παραμένει δύσκολο, αφού η σταθερότητα είναι ακόμα εύθραυστη.

Τέλος, επεσήμανε ότι η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η οποία θα πρέπει να προέλθει κυρίως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι την επιβολή νέων φόρων ή τη συνεχή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, είναι το "μυστικό" για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα