Άγρια κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη με Γκίκα Χαρδούβελη

Σε σοβαρότατη καταγγελία από του βήματος της Βουλής προχώρησε η Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Εύη Χριστοφιλοπούλου καταγγέλλοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που πήγε να περάσει στα κρυφά υπονόμευσε το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Αφορμή για την καταγγελία της κ. Χριστοφιλοπούλου στάθηκε τροπολογία του Υπ.Οικονομικών στην οποία αναφέρεται πως «οι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης και οι σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών, που εκδόθηκαν

μέχρι 30-9-2014, ισχύουν από την έκδοσή τους ανεξάρτητα από το χρόνο ανάρτησής τους στο διαδίκτυο «Διαύγεια»».

Με απλά λόγια ότι το Δημόσιο μπορεί να προχωρά σε πληρωμές ακόμα κι αν οι σχετικές εντολές δεν έχουν δημοσιευθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου έλαβε εκ μέρους του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης τον λόγο και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Υπουργείου ζητώντας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. "Το υπουργείο μας με το νομοσχέδιο που συζητούμε φέρνει ρύθμιση που υποχρεώνει και τις ΜΚΟ να αναρτούν τα στοιχεία τους στην «Διαύγεια». Όμως σε αυτό παρεισέφρησε διάταξη σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που θέτει εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια». Η εν λόγω διάταξη μας βρίσκει απολύτως αντίθετους και αναμένουμε από το υπουργείο Οικονομικών να την αποσύρει» είπε η κα Χριστοφιλοπούλου επισημαίνοντας ότι με την παρατήρησή της συμφωνεί απόλυτα και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών θέλησε με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσει τους σκοπέλους στο θέμα των σχολικών μετακινήσεων ώστε οι μαθητές να μπορούν να φτάνουν απρόσκοπτα στα σχολεία τους ωστόσο η διατύπωση της τροπολογίας άνοιγε το θέμα και σε άλλες πληρωμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα