Αγνοείται η τύχη 50 Κενυατών, μετά τις επιθέσεις στα παράλια της χώρας

Περίπου 50 Κενυάτες αγνοούνται μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στα τουριστικά παράλια της χώρας τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

«Οι 52 που θεωρούνται αγνοούμενοι είναι άνθρωποι για τους οποίους οι συγγενείς τους δήλωσαν ότι δεν έχουν νέα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού

Ουαρίκο Ουάιτα.

Δεκάδες κάτοικοι διέφυγαν σε απομονωμένες περιοχές και σε δάση μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα στα παράλια της κομητείας Λαμί, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 64 άνθρωποι.

Ορισμένοι από αυτούς που θεωρούνται αγνοούμενοι μπορεί απλώς να μην έχει καταστεί δυνατόν να επικοινωνήσουν μέχρι στιγμής με τους δικούς τους, ενώ «άλλοι μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων» των επιθέσεων, επισήμανε ο Ουάιτα.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την κάθε περίπτωση», υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα δήλωσε ότι οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τουριστικά παράλια της χώρας ήταν σχεδιασμένες από «ντόπια πολιτικά δίκτυα» και απέρριψε την ανάληψη της ευθύνης από την ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σεμπάμπ της Σομαλίας, η οποία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα