Αγιασμός τη Δευτέρα στη Βουλή: Ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας με Χρυσή Αυγή και προϋπολογισμό...

Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, της δεύτερης Συνόδου της 15ης περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με αρκετά «καυτά» ζητήματα.

Το αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ αμέσως μετά οι βουλευτές θα κληθούν να διαχειριστούν μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα.

Πρώτο στη σειρά είναι το θέμα του προϋπολογισμού του 2014, του πρώτου πλεονασματικού

από το 2001, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά και μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων.

Την επόμενη εβδομάδα θα ζητηθούν και οι αιτήσεις άρσης ασυλίας πέντε βουλευτών, αλλά και το νομοσχέδιο για κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τις συλλήψεις και προφυλακίσεις βουλευτών, αλλά και του αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κ.α.- τη δε επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα