Αυξητική Στήθους: Όταν oι υπερβολές κρύβουν επιπλοκές

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση, που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, από τις γυναίκες, που θέλουν να κάνουν αυξητική μαστών, είναι: μήπως κάνω κάτι υπερβολικό και γίνω σαν τις γυναίκες που βλέπω στα περιοδικά σεξουαλικού περιεχομένου;

Όπως είπε στο star.gr, ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Αθ.Χριστόπουλος, περισσότερο από το 99% των γυναικών, που έρχονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, θέλει μία μικρού βαθμού αύξηση των μαστών, η οποία να είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες γυναίκες, που προβαίνουν σε αυξητική μαστών έχουν μικρό ή και ανύπαρκτο στήθος και ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος που να είναι μεν μεγαλύτερο, αλλά να δείχνει φυσιολογικό.

«Συνήθως μιλάμε για αύξηση ένα με ενάμιση νούμερο στηθόδεσμου ή το πολύ δύο νούμερα. Αυτή η αλλαγή μεγέθους του στήθους δεν προκαλεί την προσοχή ή το σχολιασμό του περιβάλλοντος, γιατί δημιουργεί ένα στήθος που δείχνει φυσιολογικότατο» λέει στο star.gr ο κ.Χριστόπουλος.

Το υπόλοιπο 1% αφορά, σύμφωνα με τον γιατρό, γυναίκες που ζητούν υπερβολικά μεγάλο στήθος κυρίως για επαγγελματικούς λόγους . Είναι, για παράδειγμα, τα άτομα που βλέπουμε σε φωτογραφίες περιοδικών σεξουαλικού περιεχομένου και που προκαλούν το φόβο και των υπολοίπων γυναικών μην τυχόν και οι ίδιες γίνουν κάπως έτσι.

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτές οι υπερβολές δεν γίνονται κατά τύχη, αλλά σε άτομα που επιδιώκουν να έχουν υπερβολικά μεγάλο στήθος. Ο ευσυνείδητος πλαστικός χειρουργός προσπαθεί να αποτρέψει τέτοιου είδους διαδικασίες, αλλά τα άτομα, τα οποία θέλουν την υπερβολή για επαγγελματικούς λόγους, επιμένουν σε αυτό, έτσι ώστε στο τέλος βρίσκουν τον τρόπο να το κάνουν» τονίζει ο κ.Χριστόπουλος.

Ποιοι είναι οι κανόνες στην πλαστική για αρμονία και συμμετρία

Η πλαστική χειρουργική έχει καθορίσει κάποιες παραμέτρους, βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος, που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός στην αυξητική μαστών.

Οι παράμετροι αυτοί έχουν να κάνουν με:

-το μέγεθος του θώρακα,-την ελαστικότητα του δέρματος και-το μέγεθος του υπάρχοντος αδένα.

Οι κανόνες αυτοί της πλαστικής χειρουργικής αποσκοπούν στο να δημιουργηθούν στήθη, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα και τα οποία δείχνουν απόλυτα φυσικά.

Η επιλογή του σωστού ενθέματος της αυξητικής στήθους είναι μια σημαντική διαδικασία, στην οποία μπορεί να βοηθήσει ο πλαστικός χειρουργός.

Σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο πάντως, οι πλαστικοί χειρουργοί γενικά δεν επιθυμούν να κάνουν μεγάλα στήθη, διότι αυτά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα. Μία μεγάλου βαθμού αυξητική μαστών μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές, τις οποίες κάθε πλαστικός χειρουργός θέλει να αποφύγει. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο στήθος, λόγω του βάρους του, μπορεί να κάνει το μαστό να χαλαρώσει ή να φαίνεται το ένθεμα πολύ έντονα. Για να αποφευχθούν αυτές οι επιπλοκές, ο πλαστικός χειρουργός έχει κάθε λόγο ο βαθμός αύξησης να μην είναι υπερβολικός και να μην υπερβαίνει τους κανόνες, που η επιστήμη του ορίζει. Εξάλλου, όπως λέει στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα στήθος, που να δείχνει φυσιολογικό και να κάνει μια γυναίκα χαρούμενη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Πηγή star.gr

Keywords
Αναζητήσεις
αυξηση στηθουσ
Τυχαία Θέματα