Αυτός είναι ο "ερυθρόλευκος" Ερίκ Αμπιντάλ

Η "ακτινογραφία" του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ. Οι "σταθμοί" της πλούσιας καριέρας του 34χρονου αμυντικού, οι τίτλοι, οι διακρίσεις και το πρόβλημα υγείας που ξεπέρασε.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1979 στη Λιόν της Γαλλίας. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική AS Λιόν Ντουσέρ και το 2000 έκανε την αγαπημένη

του ενασχόληση επάγγελμα, υπογράφοντας στη Μονακό. Το ντεμπούτο του στη Ligue 1 το έκανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2000 στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Τουλούζ.

Έπειτα από δύο χρόνια, πήρε μεταγραφή στη Λιλ, αλλά το 2004 φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της γενέτειράς του, της Λιόν. Στέφθηκε τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Γαλλίας με τους "Λιονέ" και κατέκτησε 3 Σούπερ Καπ Γαλλίας, σκοράροντας στις 10 Νοεμβρίου του 2004 και το πρώτο του γκολ!

Στις 29 Ιουνίου του 2007, ο Αμπιντάλ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της οποίας πρωταγωνίστησε κι εμπλούτισε την… προσωπική του τροπαιοθήκη, με 2 Champions League, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Copa del Rey, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Πρόκειται για έναν "μαχητή", τόσο στα γήπεδα, όσο και στη ζωή, περνώντας (και ξεπερνώντας) με επιτυχία την περιπέτεια της υγείας του, η οποία τον ταλαιπώρησε για ένα διάστημα. Επέστρεψε πιο δυνατός και τρομερά ορεξάτος για μπάλα. Πέρυσι είχε μία πλήρη χρονιά με τη Μονακό και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, τον Ολυμπιακό!

Keywords
Τυχαία Θέματα