Αυτός είναι ''εγκέφαλος'' της σφαγής στο Πακιστάν (ΦΩΤΟ)

To πρόσωπο του άντρα που έδωσε την εντολή να σφαγιαστούν 142 άνθρωποι μέσα στο στρατιωτικό σχολείο του Πακιστάν οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μικρά παιδιά, βγήκε στη δημοσιότητα και το προφίλ του σοκάρει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''La Monde'' πρόκειται για άτεκνο άντρα που έχει μάθει να παίρνει ότι θέλει με την βία, ακόμη και την γυναίκα του την οποία έκλεψε από το σπίτι της επειδή ο πατέρας της αρνήθηκε να του την δώσει.

Ο 40χρονος Fazlullah συνηθίζει να δίνει δωράκια από... χρυσό για να καλοπιάσει τους Ταλιμπάν προκειμένου να του κάνουν τα ''χατίρια''.

Μιλάει τη γλώσσα

των Παστούν και σύμφωνα με τη εφημερίδα ''Liberation'', η φωνή του είναι πλέον το σήμα κατατεθέν στην πακιστανική κοιλάδα Swat.

Ο ''Mullah Radio'', όπως είναι το προσωνύμιό του, απειλεί σχεδόν καθημερινά μέσω του ραδιοφώνου ότι θα σφαγιάσει παιδιά, γυναίκες και άντρες, όλους όσοι έχουν υποκύψει στις επιταγές της Δύσης.

Το Νοέμβριο του 2013, ανέλαβε και επισήμως τον τίτλο του «εμίρη» της οργάνωσης «Τehrik -i - Taliban» του Πακιστάν, της οργάνωσης που ανέλαβε χτες την ευθύνη για τον σφαγιασμό των παιδιών. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, λένε πως είναι αγενής και υπερόπτης. Δεν έχει καταφέρει να επιβληθεί στους μαχητές τους. Μισεί τη μουσική, τα DVDs , την τηλεόραση καθώς τα θεωρεί αντι-ισλαμικές πρακτικές.

Μόλις ανέλαβε την εξουσία, ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση του Πακιστάν πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί της. Οι μαχητές του έχουν απειλήσει αλλά και σφαγιάσει πολλούς κουρείς στο βορειοδυτικό Πακιστάν που έχουν απαλλάξει τους άνδρες από το μούσι καθώς όσοι το ξυρίζουν, σύμφωνα με τον εμίρη των Ταλιμπάν του Πακιστάν, θέλουν να μοιάσουν στα αρσενικά της Δύσης.

Για τον ''Ηρώδη του Πακιστάν'', οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα λόγου, ψήφου και εκπαίδευσης.

Ο εμίρης των Ταλιμπάν του Πακιστάν δεν θεωρείται ενωτικός, γι΄αυτό και πολλοί επισημαίνουν ότι, μετά το θάνατο του προκατόχου του, πρώην ηγέτη της οργάνωσης των Ταλιμπάν, του Hakimullah Mehsud, από αμερικανική επιδρομή, ο νέος ηγέτης δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους μαχητές του. Είναι ο πρώτος ηγέτης της οργάνωσης που δεν ανήκει στη φυλή Mehsud, γεγονός που, όπως υποστηρίζει το CNN, για πολλούς μαχητές Ταλιμπάν θεωρείται «ξένο σώμα».

Η οργάνωσή του δεν έχει καλές σχέσεις με τις άλλες δύο οργανώσεις των Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι οποίες διατηρούν μία στοιχειώδη συνεργασία με τον πακιστανικό στρατό. Ακόμα και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έσπευσαν σήμερα να καταδικάσουν το χθεσινό αιματοκύλισμα, «εγκέφαλος» του οποίου ήταν ο «Mullah Radio».

Διαβάστε αναλυτικά:

Θηριωδία στο Πακιστάν: 100 νεκρά παιδιά (Συνεχής ενημέρωση)

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός 16χρονου που γλίτωσε από τη σφαγή των Ταλιμπάν

Εικόνες αβάστακτου πόνου την επομένη της ομηρίας στο Πακιστάν (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η δασκάλα που έκαψαν ζωντανή μπροστά στους μαθητές της

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του σχολείου που έγινε τόπος ''σφαγής''

Keywords
Τυχαία Θέματα