Αυτοί είναι οι 13 λόγοι που οι Κυκλάδες είναι ο επίγειος Παράδεισος

΄Ενα άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Huffington Post, κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. Για την ακρίβεια η ιστοσελίδα αναφέρεται στους 13 λόγους που κάνουν την ελληνική συστάδα νησιών την επί γης Εδέμ και το άρθρο ξεκινάει ως εξής: «Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο, πανάκριβο νησί του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού. Βασικά βρίσκεται στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια στην Ελλάδα. Οι Κυκλάδες

συνδυάζουν μοναδικά πολιτισμό, ιστορία, κουζίνα και μοναδική ομορφιά και μπορούν να βγάλουν εκτός συναγωνισμού κάθε εξωτικό προορισμό». Δείτε τους 13 λόγους που τις κάνουν παράδεισο:

1. Τα ξενοδοχεία είναι μοναδικά

2. Υπάρχουν μέχρι και κόκκινες παραλίες

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρεται στην Κόκκινη Παραλία στη Σαντορίνη, για την οποία κάνει διθυραμβικά σχόλια.

3. …αλλά και λευκές

Aν έχει πάει κανείς στη Μήλο και συγκεκριμένα στο Σαρακήνικο, αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα γιατί η Huffington Post κάνει ειδική αναφορά σε αυτή τη μοναδική παραλία .Μοιάζει να έχει σμιλευτεί από τους αέρηδες, γράφει ο αρθρογράφος, λέγοντας ότι όποιος πάει νιώθει να πάτησε το φεγγάρι.

4. …και φυσικά καταπληκτικές γαλάζιες

Στις Κυκλάδες έχει δυσπρόσιτες παραλίες με τιρκουάζ νερά, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Η φωτογραφία από πάνω είναι από Νάξο.

5. Οι εκκλησίες είναι υπέροχες

6. Φρέσκο ​​ψάρι παντού

Η Ελλάδα διακρίνεται για τη λιτή και υγιεινή της κουζίνα , γράφει η Huffington, κάνοντας ειδική αναφορά στο φρέσκο ​​ψάρι που συνοδεύεται από λαδολέμονο.

7.Το κρασί…

Το κρασί της Σαντορίνης είναι μοναδικό.

8.Θέα που κόβει την ανάσα

Οι Κυκλάδες είναι ουσιαστικά κορφές βουνών μέσα στη θάλασσα. Πώς λοιπόν η θέα να μην είναι μοναδική σχεδόν από παντού, αναρωτιέται η Huffington.

9.Αρχαία μνημεία

Εντυπωσιακά είναι και τα αρχαία, ειδικά στο νησί της Δήλου. Ανωτέρω εικονίζεται η είσοδος στο νησί της Νάξου ( Πορτάρα ).

10. Ηρεμία στα χωριά

11. Τα ναύαγια

Η εικόνα είναι από το ναυάγιο της Μήλου.

12. Λέμε «όχι» στο αυτοκίνητο

Αυτοκίνητα υπάρχουν στις Κυκλάδες αλλά βλέπουμε επίσης μηχανάκια, ποδήλατα, ακόμα και γαϊδουράκια.Με τα τελεύταια μπορείς να απολάυσεις μια βόλτα στα καλντερίμια.

13. Και υπάρχουν ακόμα 200 νησιά για να εξερευνήσεις

Οι Κυκλάδες είναι ένα σύμπλεγμα 220 νησιών εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακατοίκητα. Αν τα εξερευνήσεις με σκάφος, θα συναντήσεις την απόλυτη ομορφιά. Η «απόλυτη» εικόνα του ερωτευμένου ζευγαριού με θέα το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου είναι από το χωριό Τρυπητή στη Μήλο…

Keywords
Τυχαία Θέματα