Αυτά έφαγαν Μεϊμαράκης - Γκάουκ στον Διόνυσο! (ΦΩΤΟ)

Τις παραδοσιακές νοστιμιές της ελληνικής γης και της ελληνικής θάλασσας απήλαυσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ στο γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως φαίνεται και από το μενού το οποίο κατ' αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει το parapolitika.gr ο επίσημος προσκεκλημένος ξεκίνησε με ποικιλία κρύων ορεκτικών ( μελιτζανοσαλάτα,ταραμοσαλάτα, τυροκαυτερή, τζατζίκι, ελιές και τοματίνια

μαριναρισμένα) ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καλαμάρι, χταπόδι σχάρας και φάβα. Η σαλάτα ήταν ελληνική παραδοσιακή με τοματίνια ενώ το κυρίως πιάτο λαβράκι με χόρτα εποχής και λαδολέμονο. Στο τέλος ήρθε το καλύτερο αφού έφτασαν οι πιατέλες με τα σιροπιαστά ελληνικά γλυκά τα οποία συνοδεύονταν από παγωτό καϊμάκι.

Στο γεύμα πέραν της γερμανικής αντιπροσωπείας, από ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, ο Α' Αντιπροέδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Γερμανίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Χρήστος Κέλλας.


Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα