Άδωνις: Θα ντρέπονται για την ψήφο τους

Απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία της νέας φαρμακευτικής πολιτικής εμφανίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης «Save Greece from Cancer» (Σώσε την Ελλάδα από τον Καρκίνο) για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, τόνισε ότι αυτοί που ψήφισαν «όχι» στη σημερινή ψηφοφορία

στη Βουλή, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Θ. Τζάκρη, σε λίγο καιρό θα ντρέπονται για την ίδια τους την ψήφο.

Ο υπουργός μίλησε εξάλλου για μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πολύ ευρύτερη της υποστηρίξεως που έχει η Κυβέρνηση.

Όπως υπογράμμισε «αυτό είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική την οποία ξεκινάμε από την επόμενη τιμολόγηση. Στόχος της πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την επάρκεια σε καλό, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο στην ελληνική αγορά, με καλές τιμές για τον Έλληνα ασθενή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποφέρει πολύ γρήγορα καρπούς».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπροέδρου κα διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε διαγωνισμούς δημόσιου νοσοκομείου μετέχουν και κερδίζουν εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς»

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό για να ενημερώσει τον κ. Γιαννακόπουλο και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες, σχετικά με θέματα δημόσιας υγείας, ενώ όσον αφορά στο αν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε, ότι «ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι, ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας».

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης «Greece from Cancer» για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς. Όπως είπε ο υπουργός στηρίζει την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, άλλωστε όπως είπε, «θα δώσω και ο ίδιος κάποια χρήματα από τον προσωπικό μου λογαριασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα