Άδωνις: Οι τροπολογίες στην Βουλή μυρίζουν... εκλογές

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Για την υποχρέωση μας στο ΔΝΤ
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ θα είμαστε το πρώτο θέμα παγκοσμίως ότι δεν πληρώσαμε

Για την συνάντηση

Δραγασάκη με τον Ντραγκι και το non paper από του Μαξίμου
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τέτοιο άδειασμα στο Δραγασάκη δεν μπορούσε να φανταστεί. Δηλαδή να έχει κάνει ολόκληρο ταξίδι, να έχει περιμένει να δει τον Ντράγκι και έχουν ζητήσει αυτοί το ραντεβού με τον Ντράγκι, να μπαίνουν στον Ντράγκι και αυτός να διαβάζει το non paper του Μαξίμου καταλαβαίνετε ότι είναι εξευτελισμός.
Εγώ μεταξύ όλων που βλέπω ο κ. Δραγασάκης μου φαίνεται πιο σοβαρός…
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά ή θα υποχωρήσει η κυβέρνηση από αυτά που ονοματίζει ως κόκκινες γραμμές της ή η Ελλάδα μέσα στο Μάιο θα έχει πιστωτικό γεγονός, ένα από τα δυο θα συμβεί.
Η Ευρώπη να αλλάξει θέση αποκλείεται. Όποιος περιμένει να αλλάξει θέση η Ευρώπη υπό τον φόβο του εκβιασμού της Ελλάδος και δεν έχει καταλάβει εδώ και τέσσερις μήνες ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ζει σε άλλο πλανήτη.
Στο νέο παραμύθι ότι συγκρούεται το ΔΝΤ με την Ευρώπη μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει. Η Τρόικα ζητάει από τον Τσίπρα ακριβώς τα ίδια που ζήταγε από το Σαμαρά, από το Σαμαρά ζητούσε τα ίδια που ζητούσε από τον Παπαδήμο, από τον Παπαδήμο τα ίδια που ζητάμε από τον Γ. Παπανδρέου. Οι άνθρωποι ζητάνε τα ίδια η διαφορά που έχει αλλάξει είναι ότι λόγω αυτών των τεσσάρων μηνών της αδράνειας έχουν τόσο πολύ επιδεινωθεί τα οικονομικά μας μεγέθη που τώρα και να πει ο Τσίπρας υπογράφω το mail Χαρδούβελη αυτό πια δεν αρκεί για να κλείσει η συμφωνία. Άρα τώρα ο Τσίπρας και να παρακαλάει να υπογράψει το mail Χαρδούβελη το mail Χαρδούβελη δεν φτάνει για να κλείσει η συμφωνία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πάμε σε εκλογές
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δυστυχώς δεν αποκλείω τις εκλογές. Και το χθεσινό στη Βουλή με τις 23 τροπολογίες εκλογές μυρίζει αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάει σε εκλογές χωρίς συμφωνία.
Έτσι και μας πάει σε εκλογές ο Τσίπρας χωρίς συμφωνία η ΝΔ θα τις κερδίσει τις εκλογές. Έτσι και μας πάει σε εκλογές με συμφωνία αυτό το οποίο θα γίνει είναι να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης και οι υπόλοιποι θα κατεβούνε με δικό τους κόμμα και θα πάρει κανένα δεκάρικο.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τώρα ο κάθε έλληνας ξέρει αυτό που έλεγε ο κακός μνημονιακός Γεωργιάδης πριν τέσσερα χρόνια ότι από αλλού λεφτά δεν υπάρχουν. Οι μόνοι στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να μας δανείσουν, για την ευρωζώνη όχι για μας είναι αυτοί και αυτοί μας δανείζουν υπό αυτούς τους συγκεκριμένους όρους γιατί αν μας δώσουν άλλους όρους τινάζουν την ευρωζώνη στον αέρα. Άρα τώρα ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει ένα απλό πράγμα αν θέλω να μείνω στην πορεία του πυρήνα των μεγάλων κρατών της ευρωζώνης πρέπει να πάρω αυτή τη συμφωνία με αυτούς τους όρους. Εάν δεν γουστάρω και θέλω να ρισκάρω και να πάω κάπου αλλού μόνος μου και όπου με βγάλει λέω όχι.
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει, τρίτος δρόμος δεν υπήρχε ποτέ.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …Ο κ. Τόμσεν στο Eurogroup στην Λετονία ενημέρωσε όλους τους υπουργούς Οικονομικών ότι η Ελλάδα μέχρι τι εκλογές πήγαινε καλύτερα από τους στόχους.

ΔΗΜ.: Παρέδωσε χρεοκοπημένη τη χώρα.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η χώρα ήταν μπερκέτι και τώρα για παράδειγμα στην Υγεία υπάρχει ολική κατάρρευση…

Keywords
Τυχαία Θέματα