Άδωνις: Δεν ψηφίζω συμφωνία για να διασώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κομματικό του στρατό

O βουλευτής της ΝΔ , κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ερωτηθείς αν είναι περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος για την υπογραφή συμφωνίας μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "Παραμένω απαισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο κ.Τσίπρας

έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο και αυτό έχει δημιουργήσει δυο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη αδυναμία και το δεύτερο έχει κάνει τους ευρωπαίους να σκληρύνουν τη στάση τους γιατί βλέπουν ότι η αποτυχία του Τσίπρα τους εξυπηρετεί πολιτικά.

Αν συνδυάσετε αυτά τα γεγονότα η συμφωνία που τελικώς θα μας προσφερθεί ή μας προσφέρεται είναι χειρότερη από αυτή που θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο –τρεις μήνες πριν και εξαιρετικά χειρότερα του αν δεν είχαν γίνει εκλογές γιατί συν της άλλης έχει μπει η οικονομίας μας μέσα 3 με 4 δις .
Δεν έχω αμφιβολία ότι θέλει να την κάνει (ο κ. Τσίπρας την κωλοτούμπα) αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να την κάνει. Η στροφή προς τον ρεαλισμό είναι δείγμα ευφυΐας ενός ηγέτη δεν είναι δείγμα απαξίας αλλά αυτή τη στιγμή όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα κάνει ο Τσίπρας ότι θέλουν οι εταίροι".

ΔΗΜ.: Θα πρέπει η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα πάντα από όσα προτείνονται;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εδώ είμαι λίγο αιρετικός θα σας πω την γνώμη μου. Εγώ είμαι υπέρ της θεσπίσεως των ομαδικών απολύσεων και κακώς δεν το υπερασπιζόμαστε. Ομαδικές απολύσεις θα πει ότι όταν έρθει ένας ξένος επενδυτής να βάλει τα λεφτά του να κάνει εργοστάσιο στην Ελλάδα στο ερώτημα αν πάει στραβά η επένδυσή μου μπορώ να φύγω; Η απάντηση να είναι μπορείς να φύγεις. Αν δεν το έχεις αυτό δεν μπορεί αν γίνει επένδυση στην Ελλάδα πραγματική. Οι χώρες που έχουν χαμηλή ανεργία είναι χώρες που έχουν υιοθετήσει το μέτρο αυτό.
Η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας μειώνει την ανεργία παγκοσμίως και παντού. Και η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας οδηγεί και σε υψηλότερα μεροκάματα εντέλει γιατί ανεβαίνει η οικονομία.
Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι ψηφισμένος νόμος δεν έχει να κάνει τίποτα η κυβέρνηση, έχει να εφαρμόσει το νόμο. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι ολόσωστο μέτρο απορώ γιατί το συζητάμε.
Αν μου λέτε για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις κύριες συντάξεις αυτό είναι κάτι που δεν είχε τεθεί κατά το παρελθόν και θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι "Η ΝΔ δεν πρέπει a priori να την ψηφίσει. Πρώτα από όλα η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει μια συμφωνία που αυξάνει τους φόρους για να ψηφίζει ο κ. Κατρούγκαλος ένα νόμο που κάνει τους ΙΔΑΧ μονίμους και που ανοίγει την ΕΡΤ και παίρνει πίσω τους απολυμένους.

Ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και ότι κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από την ρήξη αυτό είναι αληθές, το αν θα στηρίξει η ΝΔ κάθε συμφωνία είναι άλλο ερώτημα.

ΔΗΜ: Καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα όμως

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι δεν είναι το ίδιο γιατί μπορεί κάλλιστα την συμφωνία να την ψηφίσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δεν έχουν δεδηλωμένη στη βουλή;

ΔΗΜ.: Από θέση αρχής θα το κάνει αυτό η ΝΔ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέση αρχής είναι για μένα να μην αυξάνω τους φόρους για να αυξάνω τους δημοσίους υπαλλήλους. Αν έχουμε μια συμφωνία που προέχει να διασώσει τον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας φόρους στην υπόλοιπη κοινωνία…

ΔΗΜ.: Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο νόμος Κατρούγκαλου τι είναι; Εγώ δεν βλέπω πως η ΝΔ μπορεί να ψηφίσει μια συμφωνία αν δεν ακυρωθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.
Εμείς δεν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ για λόγους θρησκευτικούς, είμαστε χριστιανοί δεν είμαστε ευρωλάγνοι.
Θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την Ευρώπη γιατί πιστεύουμε ότι εκεί θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον άμα όμως το μέλλον μας είναι να έχουμε άλλα τριάντα χρόνια μιζέριας όπου όλοι οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε για το Δημόσιο να την βράσω την Ευρώπη.
Άρα το να μου λέτε ότι θα ψηφίσω ως βουλευτής ξέροντας ότι αυτό που ψηφίζω θα έχει τα επόμενα 40 χρόνια τον έλληνα να δουλεύει ο ταλαίπωρος του ιδιωτικού τομέα για να κάνει ο Τσίπρας τα ρουσφέτια του αυτό δεν με συγκινεί ως όραμα.
Αν κρίνεται από την ψήφο μου το να μείνει η χώρα στην Ευρώπη τότε πάει να πει ότι έχει χαθεί η δεδηλωμένη της κυβερνήσεως. Αν έχει χαθεί η δεδηλωμένη της κυβέρνησης αυτό είναι άλλη συζήτηση. Εκεί θα κάνουμε μια πολιτική συμφωνία, θα μείνει η χώρα στη Ευρώπη και θα πάμε να σταματήσουμε όλες αυτές τις βλακείες που έχει κάνει ο Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα