YΠΟΙΚ: "Μόνο το 5 τοις εκατό των φορολογουμένων θα πληρώσει περισσότοτερα για τα ακίνητα"

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αρπαγή» ή «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας μέσου του σχεδιαζόμενου νέου φόρου επί των ακινήτων, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει με το νέο σχέδιο «όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος», ενώ παράλληλα το 75 με 80% των φορολογουμένων θα επωμισθεί μικρότερα βάρη σε σχέση με το 2013, ανεξάρτητα από το εάν η περιουσία τους βρίσκεται σε αστικές ή μη αστικές περιοχές.

Το 15% των φορολογουμένων θα καταβάλει

«περίπου τα ίδια με φέτος», ανάλογα με το εάν τα ακίνητα που κατέχουν αποτελείται κυρίως από κτίσματα ή αστικά οικόπεδα.

Αντίθετα, μονάχα το 5% των φορολογουμένων, που έχει περιουσία με αντικειμενική αξία πάνω από 300.000 ευρώ, θα πληρώσει περισσότερα συγκριτικά με το 2013,

Πρόκειται για περίπου 290.000 φυσικά πρόσωπα, όμως, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ακόμα κι αυτή η κατηγορία δεν θα φορολογηθεί «υπέρμετρα».

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει πως δεν θα «υπάρξει διπλή φορολόγηση», αλλά «απλώς όσοι έχουν συνολική ατομική περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες (εξαιρούνται τα αγροτεμάχια) θα φορολογηθούν αναλογικά περισσότερο για λόγους προοδευτικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα