Roubini: Οι 2 λύσεις του Σαμαρά για να εκλέξει Πρόεδρο

Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής, πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, όπως αναφέρεται σε σημερινό σχόλιο της Roubini Global Economics, της εταιρείας αναλύσεων του γνωστού οικονομολόγου Nouriel Roubini.

Σύμφωνα με την RGE, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει δύο κινήσεις για να εξασφαλίσει

την εκλογή Προέδρου, στην τρίτη ψηφοφορία:

1. Θα μπορούσε να αλλάξει τον υποψήφιο Πρόεδρο, ειδικά για την τρίτη ψηφοφορία. Ο Σαμαράς ίσως να θέλει να δει πόσοι βουλευτές θα αλλάξουν την ψήφο τους στη δεύτερη ψηφοφορία και εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, τότε ενδέχεται να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο, ο οποίος να αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ένα ανεξάρτητο πρόσωπο, που να μην προέρχεται κατ΄ ανάγκη από τη Νέα Δημοκρατία.

2. Θα μπορούσε να δεσμευτεί για πρόωρες εκλογές, αλλά αργότερα από τον Ιανουάριο, στην περίπτωση που ο υποψήφιός του εκλεγεί. «Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν πριν από τον Ιούνιο του 2016 και ο Σαμαράς απειλεί να τις επισπεύσει για τον Ιανουάριο, για να πιάσει τα μικρότερα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές απροετοίμαστους. Εάν αναβάλλει την ημερομηνία των εκλογών (από τον Ιανουάριο στον Ιούνιο/Σεπτέμβριο) ως αντάλλαγμα για τη στήριξη του Σταύρου Δήμα ή ενός νέου υποψηφίου, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα», σημειώνει η RGE.

Keywords
Τυχαία Θέματα