O Αγγελάκας απαντά στις κατηγορίες Δούρου

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, απάντησε στα σχόλια της Ρένας Δούρου η οποία είχε χαρακτηρίσει «προκλητική και απαράδεκτη» την απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόσο της Πελοποννήσου κ. Γιώργου Διδασκάλου όσο και της Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα για τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Αγγελάκας είπε τα εξής:

Διάβασα το δημοσίευμά σας σχετικά με τις απόψεις της Περιφερειάρχου Αττικής, κυρίας Δούρου

για την κοινή απόφασή μας με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής. Επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

α)Η απόφαση ελήφθη ώστε να αντιμετωπισθεί το οξύτατο πρόβλημα της μη αποκομιδής απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης (και λόγω έλλειψης χώρου ΧΥΤΑ), αφού κηρύχθηκε ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την 6561/2556/14.01.2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κυρίου Πέτρου Τατούλη. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και το 2013 και 2014 ώστε να αποφευχθούν προβλήματα δημόσιας υγείας και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.

β)Η απόφαση καθορίζει μεταφορά απορριμμάτων μέχρι 4000 τόνων, καθώς προβλέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, για τον οποίο εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας.

γ)Είναι προφανές ότι η απόφαση των 2 Γενικών Γραμματέων ΑΠΔ έρχεται να καλύψει ολιγωρίες και αδυναμίες στην διαχείριση των απορριμμάτων από τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, που επί χρόνια δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Προέχει πάνω από όλα η προάσπιση της υγείας των πολιτών, κάτι που φαίνεται ότι η κυρία Δούρου δεν αντιλαμβάνεται, καθώς φαίνεται επίσης να αγνοεί το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

δ)Σχετικά με τα όσα προσβλητικά αναφέρει για το πρόσωπό μου η κυρία Περιφερειάρχης, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι όλοι οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης είναι «διορισμένοι » με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους(φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Γενικούς Γραμματείς της νέας Κυβέρνησης). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επαγγελματική πορεία και επιστημονική κατάρτιση(Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε την επαγγελματική σταδιοδρομία και των δυο μας, ώστε να βγουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα). Επίσης καλόν είναι να γνωρίζει ότι οι «αιρετοί» δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν έχουν το χαρακτηριστικό της αυθεντίας.

ε)Τέλος καλόν είναι η κυρία Δούρου να γνωστοποιήσει -επιτέλους- το πρόγραμμά της για την Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, προτού «πνίξουν» την περιφέρειά μας και χρειαστεί να μεταφερθούν κάπου αλλού με απόφαση ενός «διορισμένου» Γενικού Γραμματέα. Χωρίς να μεταβιβάζει την ευθύνη σε άλλους. Είναι αποκλειστικά δική της.

Keywords
Τυχαία Θέματα