Mπλόφες και... κόλπα στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και σήμερα, που έχει βρεθεί στα εκλογικά Τάρταρα, συνεχίζει να γίνεται θέαμα και να προκαλεί συγκινήσεις με τις εσωκομματικές διαδικασίες του. Υποτίθεται πως μέχρι τον Ιούνιο θα προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας από την κοινωνική και κομματική βάση.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την ευθύνη να διεκδικήσουν την ψήφο των μελών του κόμματος για να διαδεχτούν τον Ευ. Βενιζέλο

στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι τέσσερις: Οι Φ. Γεννηματά, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Α. Λοβέρδος και Θ. Χειμωνάς. Ωστόσο, όλα μπορεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή και τα έως τώρα δεδομένα να ανατραπούν ως προς τους διεκδικητές της αρχηγίας.

Μαθαίνω ότι το «πράσινο φως» που έδωσαν οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, στον βουλευτή Αρκαδίας του κόμματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, για να προχωρήσει στη μάχη της προεδρικής εκλογής αρχίζει σιγά-σιγά να αποκτά το «κόκκινο» του στοπ. Και αυτό διότι αμφότεροι δέχονται πιέσεις να ηγηθούν του «βενιζελικού» μπλοκ στην επικείμενη αναμέτρηση και να μην επιτρέψουν στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να αποκτήσει το αρχηγικό πλεονέκτημα.

Στο κόλπο των παρασκηνιακών ζυμώσεων έχει εμπλακεί και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος θα ήθελε να υπάρξει αδιέξοδο στην υποβολή των υποψηφιοτήτων, για να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος, έχοντας υπό την καθοδήγησή του και ένα ηγετικό σχήμα συλλογικής εκπροσώπησης από τη νέα γενιά. Δηλαδή, την τρόικα Κωνσταντινόπουλου, Ανδρουλάκη, Καϊλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα