"Ναι" Ντράγκι στην Ελλάδα με ειδικά κριτήρια!

Πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 60 δισ. τον μήνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 και ώσπου ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο 2%, περιλαμβανομένων των χωρών σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά με επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας ανακοίνωσε σήμερα από τη Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι.

"Τα σημερινά μέτρα θα αποτελέσουν αποφασιστική στήριξη για την σταθεροποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό", δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ο

Μάριο Ντράγκι τόνισε, ακόμη, ότι οι αγορές θα γίνουν σύμφωνα με το μερίδιο συμμετοχής των εθνικών κεντρικών τραπεζών στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο ποσοστό τους στο ΑΕΠ της ευρωζώνης. Οι κεντρικές τράπεζες θα αναλαμβάνουν τον κίνδυνο για περίπου το 80% από τις αγορές τίτλων, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Δείτε ζωντανά από την Φρανκφούρτη τις ανακοινώσεις του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα