Goldman Sachs: Μεγάλες αξίες στις ελληνικές μετοχές φέρνει το πρόγραμμα προσαρμογής

Σε μεγάλες αξίες έστω και με κινδύνους για τις μετοχές και τα ομόλογα της Ελλάδας οδηγεί το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας, επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Σε έκθεση του αναλυτή της τράπεζας Θεμιστοκλή Φιωτάκη, επισημαίνεται

πως ήδη από τον Ιούλιο του 2012 η Goldman Sachs έχει υπογραμμίσει τις αξίες των ελληνικών ομόλογων και μετοχών και πως σημειώνεται πως παρά τις ισχυρές αποδόσεις που έχουν καταγράψει ενδιάμεσα, εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια άποψη .

Σύμφωνα με τον κ. Φιωτάκη τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδας δείχνουν μια μικρή πιθανότητα να ακολουθήσουν «ακραία» γεγονότα. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο ελληνικός προϋπολογισμός έχει προσαρμοσθεί κατά 10 % του ΑΕΠ , παρά τη βαθιά ύφεση και τη βύθιση της εγχώριας ζήτησης κατά 32% . Το πρωτογενές ισοζύγιο κυκλικά προσαρμοσμένο έχει βελτιωθεί κατά 19 % του ΑΕΠ, ενώ ο συνδυασμός του μικρού πρωτογενούς πλεονάσματος και του μεγάλου παραγωγικού κενού σημαίνει πως το κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 7 % του δυνητικού ΑΕΠ.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως η αναδιάρθρωση του προφίλ του ελληνικού χρέους έχει μειώσει σημαντικά το βάρος των τόκων για την επόμενη δεκαετία έως 4% του ΑΕΠ, παρά το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, αναφέρει το in.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα