Die Welt: Έτοιμος να συμβιβαστεί για τις συντάξεις ο Τσίπρας

Δείγματα πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο περικοπών σε συντάξεις και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης έχει στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που επικαλείται ως πηγές μη κατονομασμένους αξιωματούχους που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας

και των πιστωτών.

Στο δημοσίευμα (που δεν έχει επιβεβαιωθεί) δεν αποσαφηνίζεται αν η φερόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να υποχωρήσει από την «κόκκινη γραμμή» του ασφαλιστικού αφορά κύριες ή επικουρικές συντάξεις, ή αν θα πρόκειται για οριζόντια ή κλιμακωτή περικοπή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημειώνει η «Die Welt», η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει επίσημη και πλήρη πρόταση στους θεσμούς.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα ως ένα από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη και επικαλείται εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για εκτόξευση του κόστους συντήρησης του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2055. Στέκεται επίσης σε ορισμένα ακραία παραδείγματα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα