Asmussen: Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Joerg Asmussen, δήλωσε σήμερα ότι ενώ αναγνωρίζει τα ζητήματα του δημοσιονομικού κενού της χώρας, η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να υιοθετήσει νόμους που θα βοηθήσουν στη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εν όψει της συνάντησης του Ecofin στις Βρυξέλλες,

ο Asmussen επαναδιατύπωσε ότι προκειμένου να λάβει την καθυστερημένη δόση του Ιουλίου των 1 δισ. ευρώ, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΑΣ.

«Υπάρχει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, αλλά για μας το πιο σημαντικό από την πλευρά μας είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να αναπτυχθεί ξανά. Αλλά θα ήταν καλό να πάει στη Βουλή και να φέρει διαρθρωτικά μέτρα μέσω της Βουλής προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει συνεχή δέσμευση στο Μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη, στο ίδιο μήκος κύματος με τη χθεσινή στάση του Eurogroup, ότι είναι απίθανο να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση για την Ελλάδα πριν από τον ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα