Alpha Bank: H Ελλάδα μπαίνει με το σπαθί της στις πλεονασματικές οικονομίες

«Η Ελλάδα εισέρχεται πλέον με το σπαθί της στην χορεία των πλεονασματικών οικονομιών» διαπιστώνουν στην έκθεσή του οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank,

«με βάση τα στοιχεία για το ισοζύγιο πληρωμών του οκταμήνου 2013, η Ελλάδα θα εμφανίσει πλεόνασμα άνω του 1% του ΑΕΠ στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ) το 2013».

Στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας αναφέρεται επίσης ότι « η συνέχιση της πολιτικής των πρωτογενών πλεονασμάτων στη γενική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη σημαντική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, που ευνοεί την εγχώρια παραγωγή εις βάρος των εισαγωγών και συντελεί στην αύξηση των εξαγωγών, σηματοδοτούν τη διατήρηση του πλεονασματικού χαρακτήρα του ΙΤΣ της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Οι αναλυτές της Alpha Bank διευκρινίζουν πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών σε κάποιες περιόδους. «Κάτι τέτοιο, όμως, θα οφείλεται κυρίως στην εισροή σημαντικών επιχειρηματικών κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην εγχώρια οικονομία», προστίθεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα