5 διπλές προσκλήσεις για τους "Πέρσες" του Αισχύλου

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ προσφέρουν στους αναγνώστες του 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Πέρσες" του Αισχύλου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, 9.00 μμ, στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού ΓΑΛΑΞΙΑΣ στο Άλσος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του φεστιβάλ "Ιωνικές Γιορτές" που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ, ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL

ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ (όνομα, επίθετο, κινητό τηλέφωνο, mail)

[email protected]

με ΘΕΜΑ: ΠΕΡΣΕΣ

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail και τηλεφώνημα, ώστε να παραλάβουν από το ταμείο του θεάτρου τις προσκλήσεις.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κρατικό Θέατρο Β.Ελλάδας - Πέρσες Αισχύλου

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Ενώ πρόκειται για έναν έμμεσο ύμνο του ελληνικού πνεύματος, το θέμα είναι ιδωμένο με μοναδικό τρόπο από την πλευρά των ηττημένων. Σε ολόκληρη την τραγωδία δεν ακούγεται ούτε ένα ελληνικό όνομα. Οι «Πέρσες» αποτελούν μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟYΝ: Γιάννης Φέρτης (Δαρείος), Άκης Σακελλαρίου ( Άτοσσα), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγγελιοφόρος), Γιώργος Κολοβός (Ξέρξης). ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Πάνος Μουλλάς, Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη, Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη, Χορογραφία: Κώστας Γεράρδος, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Δραματουργική ανάλυση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα