5 διπλές προσκλήσεις για τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ προσφέρουν στους αναγνώστες του 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Ιππόλυτος" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, 9.00 μμ, στο Άλσος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του φεστιβάλ "Ιωνικές Γιορτές" που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ, ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ (όνομα, επίθετο, κινητό

τηλέφωνο, mail)

[email protected]

με ΘΕΜΑ: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail και τηλεφώνημα, ώστε να παραλάβουν από το ταμείο του θεάτρου τις προσκλήσεις.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πιστός οπαδός της Άρτεμης, ο Ιππόλυτος απαξιώνει τις χαρές του έρωτα και αρνείται να αποδώσει τιμές στη Αφροδίτη. Για να τον τιμωρήσει, η θεά του έρωτα πλέκει το δίχτυ της καταστροφής του εμπνέοντας στη μητριά του, Φαίδρα, σφοδρό έρωτα για τον πρόγονό της. Η Φαίδρα εξομολογείται, το πάθος της στον Ιππόλυτο, αλλά εκείνος την αποκρούει με αγανάκτηση. Η Φαίδρα αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της, αλλά αφήνει ένα γράμμα για το Θησέα, με το οποίο κατηγορεί τον Ιππόλυτο. Ο Θησέας βρίσκει τη γυναίκα του νεκρή και διαβάζοντας το γράμμα μαθαίνει πως αιτία του θανάτου της είναι ο Ιππόλυτος. Ο Ιππόλυτος, δεσμευμένος με όρκο, αποσιωπεί τα κίνητρα της Φαίδρας και αφήνεται στην οργή του Θησέα, ο οποίος ζητά από τον Ποσειδώνα την τιμωρία του γιου του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος, Μετάφραση: Νικολέτα Φριτζήλα, Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου Σκηνικά: Βασίλης Ματζούκης Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Μουσική: Τάκης Φαραζής Κίνηση: Μαριάννα Καβαλλιεράτου Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Παπαδάκης Βοηθός σκηνογράφου: Βαγγέλης Μαλκάκης Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου ΗΘΟΠΟΙΟΙ Αποστολίδου Φανή, Καστρής Φαίδων, Κονιόρδου Λυδία, Κουρής Νίκος, Πάνου Θέμης, Πρωτοψάλτη Λήδα,Σαράντης Μιχάλης, Φριτζήλα Μάρθα

Keywords
Τυχαία Θέματα