2 μήνες απεργούν και πληρώνονται κανονικά

Σχεδόν δύο μήνες απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, αλλά εξακολουθούν να πληρώνονται, λόγω ενός πολύπλοκου μισθολογικού καθεστώτος που διέπει τον δημόσιο τομέα αλλά και γιατί οι μισθολογικές καταστάσεις εκδίδονται από τους ίδιους αν και ακόμη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το «Έθνος», χιλιάδες φοιτητές -κυρίως στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ- βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα, με αποτέλεσμα

να υπάρχει κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου.

Η απεργία ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και τώρα βρίσκεται στην 8η εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για τον Σεπτέμβριο διότι οι μισθολογικές καταστάσεις είχαν σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών στις 20 Αυγούστου. Αντίστοιχα για τον μισθό του Οκτωβρίου οι καταστάσεις είχαν σταλεί στις 19 Σεπτεμβρίου και η πληρωμή του Οκτωβρίου έγινε στις 13 και 27/10.

Στην εύλογη ερώτηση για ποιο λόγο δόθηκαν οι μισθολογικές καταστάσεις στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ ήδη είχε αρχίσει η απεργία, η Ομοσπονδία των υπαλλήλων απαντά ότι δεν ήταν δυνατό να σταλούν στοιχεία για τις ημέρες αυτές διότι απεργούσαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες που εκδίδουν τις μισθολογικές καταστάσεις.

Ωστόσο δεν δίνονται πειστικές απαντήσεις όσον αφορά στο πώς κατέστη δυνατό να σταλούν οι καταστάσεις πληρωμής και όχι οι καταστάσεις όσων βρίσκονταν σε απεργία από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πάντως χτες τόσο οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων, που έχουν και την ευθύνη για το ζήτημα αυτό, όσο και οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι ισχυρίστηκαν στο «Εθνος» ότι όταν λήξει η απεργία θα εκδοθούν οι ονομαστικές καταστάσεις με όλες τις ημέρες που απήργησε ο κάθε εργαζόμενος και ανάλογα θα γίνουν οι πληρωμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα