18 ταινίες με δωρεάν είσοδο στην Ταινιοθήκη

Ξεκίνησε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου. Περιλαμβάνει 18 ταινίες από την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Νότιο Αφρική, το Κονγκό, την Κένυα και την Αγκόλα. Αυτή η Εβδομάδα, καθώς και κάποιες γαλλικές συμπαραγωγές από τις πρώην αποικίες, στο πλαίσιο του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου κάθε Απρίλιο, είναι οι μοναδικές ευκαιρίες να έρθουμε σε επαφή με την κινηματογραφική παραγωγή

της αφρικανικής ηπείρου.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα:

Μια Καταραμένη Γενιά, του Νasreddine Ben Maati, από την Τυνησία, για τις πρόσφατες εξεγέρσεις των νέων στη χώρα, οι οποίες έγιναν αφορμή για το ξέσπασμα των εξεγέρσεων στον Αραβικό Κόσμο.

Ανδαλουσία, Αγάπη μου!, του Mohamed Nadif, από το Μαρόκο. Μια κωμική ματιά πάνω στο θέμα της πολυπόθητης φυγής προς τον «παράδεισο» της Ευρώπης.

Αγαλματάκι, του Kunle Afolayan, από τη Νιγηρία. Με θέμα τη μαύρη μαγεία στη σύγχρονη Νιγηρία, αλλά και πολλά στοιχεία κωμωδίας. Στην προβολή θα είναι παρών και ο σκηνοθέτης της για να μιλήσει με το κοινό.

Δολοφονία Φωτογράφου, του Kareem El-Adl. Αλλη μια ταινία για τις ταραχές στην Αίγυπτο αυτή τη φορά, με τη μορφή ενός αστυνομικού θρίλερ.

Περιοδικό Drum, του Zola Maseko, από τη Νότια Αφρική. Για έναν δημοσιογράφο που τα έβαλε με το καθεστώς του Απαρτχάιντ στη δεκαετία του ‘50.

Αυτοί Είμαστε Εμείς, του Nick Redink, από την Κένυα. Μια ματιά πάνω στην κοινωνία της χώρας μετά τις ταραχές που ακολούθησαν τις εκλογές του 2008.

Η Παλάμη του Φεγγαριού, του Κhaled Youssef, από την Αίγυπτο, για την προσπάθεια μιας μητέρας να δώσει λύσεις στα διάφορα θέματα των πέντε παιδιών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα