100 γονίδια οδηγούν στη σχιζοφρένεια

100 γονίδια αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης σχιζοφρένειας σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε σήμερα, 23/7/14 στο περιοδικό Nature. Η μελέτη η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της γενετικής για τη νόσο.

Οι ερευνητές εξηγούν πως τα νέα ευρήματα είναι 83 νέα γονίδια που εμπλέκονται στη σχιζοφρένεια – αυξάνοντας στο 100 τον συνολικό αριθμό των γονιδίων που φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην εμφάνισή

της σχιζοφρένειας. Τονίζουν μάλιστα πως πολλά από αυτά τα γονίδια συμμετέχουν στην μετάδοση χημικών μηνυμάτων μέσα στον εγκέφαλο, ενώ άλλα είναι γνωστό ότι παίζουν ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η όλη έρευνα έγινε από επιστήμονες από 35 χώρες, οι οποίοι ανέλυσαν το γενετικό υλικό περισσότερων από 37.000 πασχόντων από σχιζοφρένεια και το συνέκριναν με εκείνο σχεδόν 110.000 υγιών συνομηλίκων τους. Ο μεγάλος αριθμός των ατόμων με σχιζοφρένεια ήταν ζωτικής σημασίας για τους επιστήμονες ώστε να δουν τις εισφορές των πολλαπλών γονιδίων, καθένα από τα οποία συνεισφέρει μόνο ένα μικρό κομμάτι για τη σχιζοφρένεια!

Διαβάστε περισσότερα στο ipop

Keywords
Τυχαία Θέματα