Βρήκαμε τους 20 πιο ωραίους μουσικούς της ροκ και μέταλ ελληνικής σκηνής

19:26 21/7/2019 - Πηγή: People

Η αλήθεια είναι πως ποτέ πριν δεν είχε περάσει από μυαλό μου να γράψω ένα τέτοιο άρθρο. Όταν όμως δημοσιεύθηκε το κείμενο με κάποιες ελληνικές rock-metal ελληνικές μπάντες που όλοι θα πρέπει έστω και μια φορά να ακούσουμε, το αίτημα από τις συναδέλφους μου ήταν ένα: «Εμείς θέλουμε να γράψεις για τους ωραίους αυτών των συγκροτημάτων».

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω ανάμεσα σε γνωστούς μου αλλά και άγνωστούς μου μουσικούς για να δω ποιούς θα μπορούσα να εντάξω σε αυτή τη λίστα. Το θέμα όμως αποδείχθηκε πιο δύσκολο από όσο ακούγεται καθώς και όσοι γνωρίζουν το προσωπικό μου γούστο θα συμφωνήσουν

πως δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό.

Μάζεψα λοιπόν μια λίστα φωτογραφιών και άρχισα να τις δείχνω σε φίλες, συναδέλφους, γνωστές και συγγενείς βάζοντάς τες να ψηφίσουν για να βγουν τα αποτελέσματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Από αυτή τη λίστα λοιπόν μάζεψα τους 20 επικρατέστερους και είπα να τους παρουσιάσω και σε εσάς μήπως και τελικά βρείτε ένα παραπάνω κίνητρο για να πάτε σε κάποιο metal live.

*Η λίστα ξεκινά ανάποδα από το νούμερο 20, δείξτε λοιπόν λίγη υπομονή μέχρι να φτάσουμε στο νο1

1 από 20Νο20 / Γιάννης- Foray Between OceanΤο παιδί με τα πολλά ταλέντα. Όσα κάθεται απέναντί σου και σου μιλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει το πιο ωραίο σχέδιο που έχεις δει. Όταν δε, πιάσει μικρόφωνο μεταμορφώνεται και αυτό το ήρεμο και ευγενικό γεμάτο χιούμορ πλάσμα βγάζει έναν άλλο εαυτό. Πρόκειται για τη φωνή των Foray Between Ocean.

2 από 20Νο19/ Διονύσης- Bring Back PersephoneΜπορεί με την πρώτη ματιά να σου δώσει την εντύπωση ενός γλυκού και λίγο τρελού αγοριού σε λίγα όμως λεπτά αυτή η εντύπωση θα ανατραπεί. Το λίγο τρελός μετατρέπεται σε πολύ, το γλυκός σε πεισματάρης και ιδιαίτερα αυστηρός σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική. Επίσης είναι από αυτούς που η μουσική και η σκηνή τους μεταμορφώνει. Πρόκειται για τη μια εκ των δυο κιθάρων των Bring Back Persephone (έχει περάσει και από τα φωνητικά της μπάντας).

3 από 20Νο18/ Χρήστος- Decemberance &ImmensityΣίγουρα για τον χαρακτήρα του δε μπορώ να πω τίποτα καθότι δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο όμως το στιλ του ταιριάζει απόλυτα στον ήχο που εκπροσωπεί και από ότι φαίνεται αυτό αρέσει. Παίζει κιθάρα στους Decemberance και τους Immensity.

Sponsored Ad

4 από 20Νο17/ Αργύρης- NightstalkerΈνα όνομα μια ιστορία. Και να μην είχε ψηφιστεί για να βρίσκεται στη λίστα, θα τον είχα βάλει μόνη μου για την τιμή των όπλων. Οι συζητήσεις μαζί του απολαυστικές, από αυτές που σε κάνουν να ξεχνάς τον χρόνο. Το στυλ του και η ροκ διάθεσή του μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και ίσως αυτός ο χρόνος που περνά απλά να δίνει κάτι παραπάνω σε αυτή τη γοητεία που όταν βρίσκεται στη σκηνή πολλαπλασιάζεται. Φυσικά μιλάμε για τον Αργύρη τον frontman των NightStalker.

5 από 20No16/ Ορέστης- MaplerunΑν πάρω ως παράδειγμα τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος θα σου πω πως πρόκειται για έναν επίσης τρελό τύπο. Παίζει κιθάρα στους Maplerun κι αν τον ψάξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δεις ότι αγαπά τα ταξίδια.

6 από 20Νο15/ Νίκος Σπάθας- Jacks FullΠόσες εκφράσεις μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα λεπτό; Ε, ο Νίκος μπορεί να τις πάρει όλες επί 10 την ώρα που ζωγραφίζει. Δε θα μιλήσει πολύ αλλά όταν ανοίξει το στόμα του θα πει την καλύτερη ατάκα. Παίζει κιθάρα στους Jacks Full. Α, και για να μην το ξεχάσω, ζωγραφίζει επίσης υπέροχα.

Sponsored Ad

7 από 20Νo14/ Νίκος Λαντζούνης- MaplerunΉρεμη δύναμη με εξαιρετικό χιούμορ και μια κρυφή τρέλα, μπάσο παίζει άλλωστε και μπάσο χωρίς τρέλα δε γίνεται. Μπορείτε να τον απολαύσετε στα live των Maplerun.

8 από 20No13/ Άγγελος- Το παιδί σε όλες τις μπάντες και όλα τα μουσικά όργαναΜπορώ να βρω χιλιάδες χαρακτηρισμούς για αυτό το παιδί. Αυτό που σίγουρα δεν τον χαρακτηρίζει είναι η ηρεμία. Έχει την πιο σωστή ατάκα για κάθε περίσταση και πολλά ταλέντα επίσης. Μπορείς να τον δεις είτε σε ρόλο ηθοποιού, είτε σε κάποια μουσική σκηνή να παίζει βιολί, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα, να τραγουδάει, (ίσως και όλα αυτά την ίδια βραδιά). Προσφέρει και extra θέαμα αφού είναι το γυμνό μοντέλο της καρδιάς μας (της περισσότερες φορές παίζει χωρίς μπλούζα και τον καταλαβαίνουμε αφού η ζέστη πάνω στα stages δεν αντέχεται).

9 από 20Νο12/Κώστας – VoidnautΤα πρώτα λεπτά ίσως να σου φανεί πολύ σοβαρός και πως δεν σηκώνει και πολλά πολλά. Ε, αυτό δε θα κρατήσει για πολύ αφού μόλις σε διαβάσει λίγο θα αρχίσει να ξεδιπλώνει όλη του την τρέλα. Παίζει κιθάρα στους Voidnaut.

Sponsored Ad

10 από 20No11/ Αλέξανδρος – Kin Beneath ChorusΕίναι από αυτούς τους μουσικούς που δεν γνωρίζω, για αυτό θα αρκεστώ στο να ενημερώσω πως είναι το μπάσο των Kin Beneath Chorus.

11 από 20No10/ Λάζαρος-Το τελευταίο διάστημα δε ξέρω αν βρίσκεται σε κάποιο μουσικό συγκρότημα, ωστόσο από αυτά (ομολογουμένως λίγα, #sorry) ΄που έχω δει πάνω στη σκηνή δίνει τον καλύτερό του εαυτό (είναι στα φωνητικά).

12 από 20Νο9 Γιώργος - G.L Junkie X DahmerΕπίσης από τους μουσικούς που δε γνωρίζω (ας ψηφίζατε διαφορετικά). Ο ήχος του συγκροτήματός του δεν είναι ούτε ροκ ούτε μέταλ αλλά hip hop.

Sponsored Ad

13 από 20Νο8/ Πέτρος- SixforNineΕίναι μέλος ενός εκ των αγαπημένων μου συγκροτημάτων, των SixforNine. Παίζει drums (να πούμε πως διδάσκει κίολας). Και μάλλον είναι μια αφορμή να ρίχνετε και καμιά ματιά στα αγόρια που δίνουν την ψυχή τους πίσω από τα drums αλλά κανείς δεν παρατηρεί.

14 από 20Νο7/ Γιώργος Πατσούρης- Null'O'zeroΠρόκειται για τη φωνή των Null'O'zero, (μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου. Ε, δε μπορώ να ξέρω όλη τη σκηνή)

15 από 20Νο6/ Βαγγέλης –SACΟι γνώσεις μου και εδώ σταματούν στο γεγονός πως είναι η φωνή των SAC

Sponsored Ad

16 από 20No5/ Αντώνης Αν δεν τον έχεις δει σε κάποια μουσική σκηνή ίσως τον έχει δει σε κάποιο musical. Αν πάλι τίποτα από τα δυο, μπες να τον ψάξεις, μιλάμε για ταλέντο που όντως αξίζει να γνωρίσεις.

17 από 20Νο4/ Σπύρος- Countown/ Πάνος-SpitbackΝαι σε αυτή τη θέση βρίσκονται δυο παιδιά. Δε θα μπορούσα όμως να τους βάλω να διαγωνιστούν ξεχωριστά αφού είναι δίδυμοι και αν τους δεις μπροστά σου με διαφορά μικρής ώρας ίσως και να νομίζεις ότι είδες το ίδιο άτομο (μετά από λίγο βλέπεις τις διαφορές και η υπόθεση γίνεται πιο εύκολη). Δυο εξαιρετικά γλυκά και ευγενικά παιδιά με πολύ χιούμορ και μια τρελή αγάπη για το skateboard. Τον Σπύρο θα τον δεις να παίζει κιθάρα στους Countown ενώ τον Πάνο θα τον ακούσεις να τραγουδά στους Spitback.

18 από 20Νο3/ Ανδρέας - Parthian ShotΣας είπα ότι μάλλον αξίζει να αρχίσετε να παρατηρείται και τα παιδιά πίσω από τα drums. Εδώ πρόκειται για τον Drummer των Parthian Shot.

Sponsored Ad

19 από 20Νο2/ Βαγγέλης- HoneybadgerΠρόκειται για τον πιο γλυκό drummer της πιο γλυκιάς μπάντας τους Honeybadger. Πέρα από μουσικό ταλέντο είναι και ένα παιδί που η ώρα μαζί του περνά εξαιρετικά αβίαστα.

20 από 20Νο1/ Φώτης- SixforNineΠρόκειται για τη φωνή των SixforNine. Ομολογουμένως είναι από τους πιο όμορφους (εκτός από ταλαντούχους) μουσικούς που έχει βγάλει η εγχώρια σκηνή. Όμως κορίτσια ας μην κοροϊδευόμαστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση θαυμάζουμε αλλά δεν αγγίζουμε. Δεν έχει και νόημα άλλωστε αφού γυναίκα του είναι μια από τις πιο όμορφες και sexy Ελληνίδες (σ.σ Πηνελόπη Αναστασοπούλου). Να πούμε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ευγενικό τύπο που καθετί που κάνει είναι δουλεμένο στη λεπτομέρεια (δες τα νέα τραγούδια της μπάντας του και θα καταλάβεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα