Το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε 10 ετών και ανοίγει την ανασκαφή του για το κοινό

21:24 5/6/2019 - Πηγή: People

Με μια σειρά εκδηλώσεων ποικίλου χαρακτήρα, αλλά κυρίως με το άνοιγμα της ανασκαφής στο -1 επίπεδο, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, που συμπληρώνονται στις 20 Ιουνίου 2019. Ένα μουσείο που αγαπήθηκε και συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις, όπως δείχνουν οι 14.500.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, που μέχρι στιγμής έχουν χαρεί τα εκθέματά του όλα

αυτά τα χρόνια, αλλά και οι διεθνείς αναγνωρίσεις που το κατατάσσουν στα δέκα (ή και στα πέντε όπως έκανε πρόσφατα το ICOM) καλύτερα μουσεία στον κόσμο.

Ο εορτασμός θα γίνει «μ’ έναν απλό και φιλικό τρόπο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος, όπου παρουσιάστηκαν τόσο οι επετειακές εκδηλώσεις όσο και τα πεπραγμένα του ιδρύματος. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν είχαν την ευχάριστη εμπειρία να παραβρεθούν στην ανασκαφή του μουσείου, η οποία από τις 21 Ιουνίου θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο της γενικής εισόδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα