Θάλεια Ματίκα: «Πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη»

18:03 14/7/2013 - Πηγή: People

«Έμεινα τυχαία έγκυος, δεν το κυνηγούσα. Και καμιά φορά σκέφτομαι “πώς μπήκαμε σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη; Καλά δεν ήμασταν και πριν;”. Βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά. Εξάλλου, μετά τα 30, όλοι νιώθουμε ένα “ταρακούνημα” στη ζωή μας», δηλώνει στο People η Θάλεια Ματίκα.

Αναπόφευκτα η συζήτηση αγγίζει και τα συμπαρομαρτούντα μιας εγκυμοσύνης, όπως είναι τα επιπλέον κιλά, η επανάκτηση της χαμένης σιλουέτας και η επιλόχειος κατάθλιψη. «Όλα με άγγιξαν. Εκεί που οι ορμόνες σου έχουν ανέβει στο ζενίθ, μόλις γεννήσεις,

μειώνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέφτει σε μια περίεργη τρύπα και να έχει συμπτώματα κατάθλιψης. Τα βιώνεις, ούτως ή άλλως. Αλλά κάθε γυναίκα σε διαφορετικό βαθμό. Για μένα, ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Είχαμε και ένα άσχημο οικογενειακό γεγονός (σ.σ. την απώλεια του πατέρα του Τάσου), που ήταν –και είναι– πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Από κει και πέρα, πρέπει να είσαι ανοιχτός, να συζητάς, να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι, να έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν. Έχω την τύχη να έχω τέτοιους ανθρώπους γύρω μου, πέρα από τον Τάσο, που είναι το βασικό μου στήριγμα. Σε ό,τι αφορά τη σιλουέτα, το σώμα της γυναίκας κακοποιείται και καταπονείται, εκτός κι αν έχεις πώρωση με τη γυμναστική και τη διατροφή. Δεν βγαίνεις αλώβητη από μια εγκυμοσύνη. Έχει κι αυτή το τίμημά της» ομολογεί στο People. Τα τέσσερα εναπομείναντα κιλά δεν φαίνονται στο σώμα της, ωστόσο εκείνη τα νιώθει. «Όταν έχεις μια ολόκληρη ντουλάπα από ρούχα και δεν χωράς πουθενά, σε πιάνει κάτι. Θέλει προσπάθεια, κι εγώ δεν μπαίνω εύκολα σε πρόγραμμα».

Διαβάστε περισσότερα για τη Θάλεια Ματίκα, στο People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα.

The post Θάλεια Ματίκα: «Πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη» appeared first on People Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα