Συνταγή για brunch: Αλμυρά pancakes με τυρί cottage, ντομάτα, μπέικον, τηγανητό αυγό και cheddar sauce

08:41 24/11/2019 - Πηγή: People

To Block 146 στο Κολωνάκι παρουσιάζει μια συνταγή από το κυριακάτικο brunch του! Executive chef: Παναγιώτης Μουτσόπουλος

ΥΛΙΚΑ

Για τα pancaces

250 γραμμ. αλεύρι μαλακό

5 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

380 ml γάλα

1 αυγό

50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την cheddar sauce

250 ml φρέσκο γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

500 γραμμ. τριμμένο cheddar

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα pancakes: Για να γίνει

λεία η ζύμη, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ. Με ένα σύρμα χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα pancakes. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για την cheddar sause: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτια και ρίχνουμε με γρήγορο ρυθμό σε μικρές δόσεις το τριμμένο τυρί και ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα: Ενδιάμεσα στα pancakes βάζουμε τυρί cottage και μια φέτα ξεροψημένο μπέικον. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τσένταρ και στο τέλος προσθέτουμε το τηγανητό αυγό.

Info
Block 146:
Πλ. Φιλικής Εταιρίας 14, Κολωνάκι,
Επικοινωνία: 6981 561552

Πηγή: PEOPLE

Keywords
Αναζητήσεις
αλμυρα πανκεικς με αυγο
Τυχαία Θέματα