ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Συντριπτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή

01:00 4/9/2019 - Πηγή: People

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχασε πριν από λίγο την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για Brexit με όποιο κόστος στις 31 Οκτωβρίου και αυτό τον καθιστά τον πρώτο Βρετανό πρωθυπουργό που χάνει την πρώτη του ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Οι

βρετανοί βουλευτές με πλειοψηφία 27 ψήφων (328 προς 301 ψήφους), στήριξαν την πρόταση να ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης από την Τετάρτη και βάσει νομοσχεδίου που θα αποτρέπει και θα μπλοκάρει μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, έφερε απειλές για πρόωρες εκλογές από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο και ότι παρά το ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, την Τετάρτη, και αν οι βουλευτές υπερψηφίσουν μια «χωρίς νόημα» καθυστέρηση του Brexit, τότε θα αναγκαστεί να τις προκηρύξει.

Χιου Γκραντ: Το οργισμένο tweet κατά του Μπόρις Τζόνσον

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα πάει ως πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες στις 17 Οκτωβρίου και έθεσε το μέγα δίλημμα που λέει ότι αν βρεθεί εκεί ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα κάνει ό,τι του πει η ΕΕ, ενώ αν πάει ο ίδιος θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία.

Με τις εξελίξεις να θέτουν τη βρετανική ζωή στο πιο δραματικό της πλαίσιο, αναμένονται σημαντικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ώρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα