Πέθανε ο Rutger Hauer, η «ψυχή» του Blade Runner

21:09 24/7/2019 - Πηγή: People

Πέθανε σε ηλικία 75 χρονών ο θρυλικός ηθοποιός, Rutger Hauer.

O ολλανδός ηθοποιός είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στο πρωτοποριακό φιλμ «Blade Runner».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον εκπρόσωπό του, ο Ρούτγκερ Χάουερ πέθανε στις 19 Ιουλίου στο σπίτι του και κηδεύτηκε σήμερα.

Το βλέμμα του και οι χαρακτηριστικές εκφράσεις

στις ερμηνείες του τον ανήγαγαν σε έναν από τους πιο «δημοφιλείς» κακούς του παγκόσμιου σινεμά. Είχε γεννηθεί στο Μπρέκελεν και ήταν γιος καθηγητών υποκριτικής.

Μεγάλωσε στο Άμστερνταμ και προτού τον κερδίσει η υποκριτική έκανε διάφορες δουλειές για να ζήσει. Ακολουθεί μίας από τις θρυλικές σκηνές του «Blade Runner».

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά “Floris”. Το 1982, όμως, br;euhke  στο πλευρό του Χάρισον Φορντ,  ως ρομπότ φονιάς και επικεφαλής συμμορίας στο μεγαλειώδες “Blade Runner” του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις Flesh+Blood, Blind Fury, The Hitcher, Escape from Sobibor (και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον Β’ ανδρικό ρόλο), Nighthawks, Wedlock, Sin City, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Batman Begins, Hobo with a Shotgun, και The Rite.

Keywords
Τυχαία Θέματα