Ορκωμοσία Βουλής: Οι κομψές παρουσίες και οι οικογενειακές στιγμές

13:28 17/7/2019 - Πηγή: People
Credit: NDP

1 από 12O Σίμος Κεδίκογλου με τον 8 μηνών γιο του και τη σύζυγό του Ελισάβετ Κατσαμάκη

Credit: NDP

2 από 12Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου

Credit: NDP

3 από 12Όλγα Κεφαλογιάννη

Sponsored AdCredit: NDP

4 από 12Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με τη σύζυγό του, Μάρα Ζαχαρέα

Credit: NDP

5 από 12Έλενα Ράπτη

Credit: NDP

6 από 12Ο Βασίλης Βασιλικός με την κόρη του Ευρυδίκη

Sponsored AdCredit: NDP

7 από 12Ο Θάνος Πλεύρης με τη σύζυό του, Λένα Παπαθεολόγου με τα παιδιά τους

Credit: NDP

8 από 12Η Ραλλία Χρηστίδου φτάνει με τη μηχανή της

9

από 12Η Ευγενία Μανωλίδου με τον γιο της Περσέα

Sponsored AdCredit: NDP

10 από 12Νόνη Δούνια

Credit: NDP

11 από 12Έφη Αχτσιόγλου

Credit: NDP

12 από 12Φωτεινή Πιπιλή

Ορκίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 17/07, λίγο μετά τις 11.00, οι 300 βουλευτές που και επίσημα συγκροτούν τη Βουλή της 18ης περιόδου της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη νέα Βουλή, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, θέση στα έδρανα παίρνουν και οι βουλευτές δυο νέων κομμάτων: της Ελληνικής Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και του ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την ορκωμοσία κατέφθαναν από νωρίς το πρωί στη Βουλή, εκτός από τους Βουλευτές, και τα μέλη των οικογενειών τους: σύζυγοι, παιδιά, γονείς κ.ά. Με τον 8 μηνών γιο του αγκαλιά και τη σύζυγό του  απαθανάτισαν στα σκαλιά της Βουλής οι φωτογράφοι τον Σίμο Κεδίκογλου, ενώ με τα δυο παιδιά και τη σύζυγό του, έφτασε και ο Θάνος Πλεύρης. Η κόρη του, Ευρυδίκη, συνόδευε τον Βασίλη Βασιλικό, η Ευγενία Μανωλίδου έφτασε στη Βουλή με τον γιο της Περσέα, ενώ η Ραλλία Χρηστίδου- που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής- έφτασε πάνω σε μηχανή.

Οι γυναίκες στη Βουλή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, oι γυναίκες που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου φτάνουν τις 61, δηλαδή ποσοστό 21,66%. Είναι το δεύτερο ιστορικά υψηλότερο ποσοστό, μετά την Βουλή του Ιανουαρίου του 2015. Υψηλό όμως είναι και το ποσοστό ανανέωσης στη νέα Βουλή, καθώς 112 βουλευτές περνούν για πρώτη φορά την πόρτα της Ολομέλειας.

Η ΝΔ και το ΜέΡΑ25 κατέχουν το ρεκόρ των νεότερων βουλευτών, με την εκλογή στη Δυτική Αττική του «γαλάζιου» Ευάγγελου Λιάκου, που είναι μόλις 29 ετών και της Μαρίας Απατζίδη, επίσης 29 ετών, που εξελέγη με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ανατολική Αττική.

Ο αρχαιότερος βουλευτής της Βουλής είναι ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα