Νίκος Κοκλώνης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι με τη Ζωή Λάσκαρη στην Ιορδανία»

18:18 8/12/2019 - Πηγή: People

Η τελευταία φορά που είχαμε συναντηθεί ήταν λίγο πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων του 2018. Εκείνη την περίοδο ο Νίκος Κοκλώνης είχε μόλις ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και εκτός από το Celebrity Travel, ήταν σε διαδικασία προετοιμασίας του It’s Showtime, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον συναντώ στο σπίτι του στα νότια προάστια, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα

Υόρκη, όπου θα κάνει τα γυρίσματα για το χριστουγεννιάτικο Celebrity Travel, με καλεσμένους την Άντζελα Δημητρίου, τον trapper Ypo και τον Κώστα Καραφώτη, ενώ τη δεύτερη τηλεοπτική σεζόν θα γίνει η πρεμιέρα του Just the 2 of Us, το οποίο θα παρουσιάσει στο Open.

«Έναν χρόνο μετά την τελευταία μας συνάντηση, ομολογώ πως τα πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή είναι ακόμα καλύτερα. Συζητάμε για το Just the 2 of Us, ένα πολύ μεγάλο project. Είναι δύσκολο εγχείρημα για μένα, αλλά θεωρώ ότι θα με πάει ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά την πορεία μου ως παρουσιαστή» εξομολογείται στο People.

«Το Just the 2 of Us έχει μια δυναμική που λείπει από την τηλεόραση»

Η πρώτη φορά που βγήκε στον αέρα το Just the 2 of Us ήταν το 2010 από τη συχνότητα του Mega, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη. Τέσσερα χρόνια μετά, το κανάλι παρουσίασε τον δεύτερο κύκλο του show, με τη Ζέτα Μακρυπούλια στο τιμόνι της παρουσίασης. Το σόου επιστρέφει τηλεοπτικά στις αρχές του 2020 μέσα από το Open και ο Νίκος Κοκλώνης θα είναι ο παρουσιαστής. Το σόου είναι μουσικό, με ένα πολύ ξεχωριστό κόνσεπτ που συνδέει celebrities από πολλούς χώρους (από παρουσιαστές μέχρι αθλητές) με επαγγελματίες τραγουδιστές.

Κάθε ζευγάρι παικτών αποτελείται από έναν επαγγελματία τραγουδιστή και έναν celebrity και το challenge είναι κάθε εβδομάδα να ετοιμάσουν το ντουέτο με το οποίο θα διαγωνιστούν. Τα ντουέτα βαθμολογούνται από την κριτική επιτροπή με βαθμό από το 1 έως το 10 για την παρουσίαση του κομματιού τους, ενώ δέχονται και θετικές ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. Κάθε εβδομάδα, το ζευγάρι με τη χαμηλότερη βαθμολογία αποχωρεί από το παιχνίδι.

«Μου άρεσε πολύ όταν το έβλεπα στην τηλεόραση. Είναι ένα πολύ δυναμικό σόου, στο οποίο βλέπεις celebrities σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τους έχεις συνηθίσει, είναι διασκεδαστικό και πολύ ενδιαφέρον γιατί έχει το στοιχείο της έκπληξης. Το Just the 2 of Us έχει μια δυναμική που λείπει από την τηλεόραση αυτή την εποχή, οπότε περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουμε. Σε αυτό τον κύκλο θα διαγωνιστούν δεκατρία ζευγάρια, με τέσσερις κριτές στην επιτροπή μας» εξηγεί.

Τα ρεπορτάζ που θέλουν την Άντζελα Δημητρίου και τον Βασίλη Καρρά να βρίσκονται στην κριτική επιτροπή, ενώ ήδη φημολογείται πως έχουν δεχτεί πρόταση να συμμετέχουν η Ελένη Χατζίδου με τον σύζυγό της, Ετεοκλή Παύλου, αλλά και η Χριστίνα Παππά.

«Τα πρόσωπα της κριτικής επιτροπής δεν τα επιλέγει ο παρουσιαστής, αλλά το κανάλι, που κοιτάει όχι μόνο την επαγγελματική υπόσταση του καθενός, αλλά και τη χημεία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους. Για τη μόνη που μπορώ να σου πω με σιγουριά πως θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή είναι η Άντζελα Δημητρίου. Την Άντζελα την πρότεινα εγώ για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς έχει μια μεγάλη πορεία στον χώρο του τραγουδιού και θεωρώ πως ύστερα από σαράντα χρόνια καριέρας είναι ένα εξαιρετικά δυνατό πρόσωπο για την κριτική επιτροπή. Στο backstage θα είναι η Βίκυ Κάβουρα και ως παίκτες ξέρω πως είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν η Χριστίνα Παππά και ο Τρύφωνας Σαμαράς» δηλώνει. Το Just the 2 of Us θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν, στις αρχές του 2020.

«Απόλαυσα τη συνεργασία μου με τη Χριστίνα Παππά και την Κατερίνα Ζαρίφη»

Η γνωριμία του Νίκου με την Άντζελα Δημητρίου μετρά αρκετά χρόνια, με τον παρουσιαστή να περιγράφει στο People πώς ξεκίνησε η φιλική τους σχέση. «Την Άντζελα την είχα καλέσει σε ένα πάρτι που έκανε η εταιρεία που είχα στο παρελθόν. Κι επειδή στο ίδιο πάρτι είχα καλέσει και την Άννα Βίσση, η Άντζελα έφυγε» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Αν και την παρακάλεσα να μείνει, εκείνη έφυγε. Από μικρό παιδί άκουγα τα τραγούδια της και όταν γνωριστήκαμε, αμέσως ένιωσα όμορφα και οικεία μαζί της.

Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και αγαπάω πολύ. Επίσης είναι από τους ανθρώπους που όταν τους γνωρίσεις καλύτερα δεν τους βγάζεις εύκολα από τη ζωή σου. Έχει ψυχή μικρού παιδιού και δεν βγάζει ποτέ κακία για κανέναν». Η φιλία είναι έννοια ιερή για τον Νίκο. Κι αυτό φαίνεται από το πόσο στηρίζει τους δικούς του ανθρώπους. Ο Τρύφωνας Σαμαράς, η Πηγή Δεβετζή αλλά και η Χριστίνα Παππά είναι αυτό που λέμε «οι δικοί του άνθρωποι», που είναι μαζί και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Με τη Χριστίνα, μάλιστα, το καλοκαίρι που πέρασε ανέβασαν στο YouTube την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Magava Tout» με ένα βιντεοκλίπ που αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 700.000 προβολές. «Θυμάμαι, πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια ο Justin Timberlake έπαιρνε παλιά τραγούδια και τα διασκεύαζε.

Μου άρεσε πολύ αυτό και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να κάνω κάτι αντίστοιχο – όχι φυσικά ως τραγουδιστής, αλλά μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Η έμφαση δίνεται περισσότερο στην εικόνα. Και τα δύο βιντεοκλίπ που έχω κάνει (σ.σ. έχει κάνει και με την Κατερίνα Ζαρίφη στο τραγούδι «Καίγομαι») είναι υπερπαραγωγές και έχουν και μια δόση χιούμορ.

Όλο αυτό ξεκίνησε από μια πλάκα. Ήμουν στη Μύκονο, στο μαγαζί της Χριστίνας Παππά, και μου πρότεινε να κάνουμε μαζί ένα ντουέτο. Η απάντηση ήταν “Πας καλά, παιδάκι μου; Θα ήθελα να κάνω βιντεοκλίπ, αλλά δεν έχω καλή φωνή”. Με τα πολλά, με έψησε και αποφασίσαμε να το κάνουμε και ομολογώ πως απόλαυσα τη συνεργασία μου τόσο με τη Χριστίνα Παππά όσο και με την Κατερίνα Ζαρίφη».

«Το πρώτο επεισόδιο του It’s Showtime κόστισε 400.000 ευρώ»

Στεκόμαστε στο It’s Showtime, ένα σόου που αγάπησε πάρα πολύ και αναρωτιέμαι αν του λείπει. «Το It’s Showtime μου λείπει πολύ γιατί το έβλεπα σαν ένα πάρτι όπου προσκαλούσα τους φίλους μου. Κάθε εβδομάδα ήταν ένα ατελείωτο πάρτι με τραγούδια, χορό και εκπλήξεις. Σκέψου πως ήδη είχα κάνει επαφές για να φέρω από τη νέα σεζόν καλεσμένες τη Rihanna και τη Rita Ora. Είχαν γίνει οι επαφές με τους μάνατζέρ τους και ήμουν έτοιμος να τους στείλω και προκαταβολές.

Ακόμα ένα πρόσωπο που ήμουν σε διαπραγματεύσεις για να έρθει στο σόου ήταν και η Mariah Carey. Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω ότι στην πρεμιέρα πέρσι στην εκπομπή ήταν να έρθει καλεσμένη η Rita Ora, αλλά τελικά αποφασίσαμε να μας κάνει ποδαρικό η Pamela Anderson επειδή ήταν περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. To αγάπησα το συγκεκριμένο σόου και είχα πρόταση από μεγάλο κανάλι για το It’s Showtime, αλλά προτίμησα να μείνω στο Open. Τη φετινή σεζόν το κανάλι μου πρότεινε να παρουσιάσω το Just the Two of Us, έτσι δεν θα δούμε το It’s Showtime αυτή τη σεζόν» αποκαλύπτει στο People. Υπήρξαν άραγε ευτράπελα που δεν μάθαμε ποτέ όσον αφορά καλλιτέχνες που ήρθαν στο σόου;

«Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα που δεν έδειξαν ποτέ οι κάμερες. Επίσης συνέβη και το εξής παράδοξο: Πολύ γνωστό όνομα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στον χώρο της μουσικής είχε κανονιστεί να έρθει για να τραγουδήσει. Λίγο πριν από το γύρισμα, επικοινώνησαν με την παραγωγή και ζήτησαν ακόμα περισσότερα χρήματα για την ορχήστρα και τελικά δεν τα βρήκαμε.

Ήταν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή και οι μάνατζερ μου είπαν “Αν δεν δώσεις παραπάνω λεφτά, εμείς δεν ερχόμαστε”. Τελικά καλύτερα που δεν ήρθαν. Όπως εξελίχθηκε η εκπομπή, με άλλους τελικά καλεσμένους, κάναμε τα διπλάσια νούμερα από την προηγούμενη. Έχουν συμβεί πολλά που αν αποκαλύψω τα ονόματα θα γίνουν πρώτο θέμα παντού. Τη μεγαλύτερή μου απογοήτευση, όμως, την έζησα στο πρώτο επεισόδιο, που είχα καλεσμένους την Pamela Anderson, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βαγγέλη Κακουριώτη.

Παρότι όλα ήταν τέλεια, την επόμενη μέρα το πρωί που είδα τα νούμερα απογοητεύτηκα. Σκέψου πως ενώ δεν πίνω αλκοόλ, έβαλα να πιω ουίσκι στις 7.30 το πρωί! Η εκπομπή είχε κάνει 7%. Ήταν το μικρότερο ποσοστό τηλεθέασης που έχω κάνει αυτά τα χρόνια. Φαντάσου πως το πρώτο επεισόδιο του It’s Showtime κόστισε 400.000 ευρώ. Ευτυχώς, τα νούμερα στα επόμενα επεισόδια έγιναν διψήφια».

«Ήμουν πολύ σφιγμένος και ψαρωμένος την πρώτη σεζόν του Celebrity Travel»

Το τηλεοπτικό βάπτισμα του πυρός το πήρε με το Celebrity Travel, την εκπομπή που τον σύστησε ουσιαστικά στο τηλεοπτικό κοινό. Φέτος, διανύει την τέταρτη σεζόν, ενώ ήδη έχουν παιχτεί τα πρώτα επεισόδια της σεζόν, με τον Νίκο Κοκλώνη να ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς παρέα με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο, τον Ίαν Στρατή και τον Γιάννη Σπαλιάρα.

«Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος είναι φίλος μου και εκείνος που με βοήθησε στο κομμάτι της παραγωγής από τα πρώτα επεισόδια του Celebrity Travel το 2016. Έτσι, έγινε και η πρώτη μας συνεργασία, καθώς τότε δεν γνώριζα τίποτα για το πώς πρέπει να στηθεί μια τηλεοπτική εκπομπή» λέει με ειλικρίνεια. Κάνοντας ένα flashback στις εκπομπές του 2016 και μπαίνοντας στη διαδικασία να τις συγκρίνει με τις τωρινές, εξηγεί: «Δεν ήταν ο Νίκος Κοκλώνης στις πρώτες εκπομπές. Ήταν ένας σοβαρός παρουσιαστής που δεν έκανε καθόλου πλάκα. Με λίγα λόγια, ένας άλλος άνθρωπος.

Ήμουν πάρα πολύ σφιγμένος και ψαρωμένος την πρώτη σεζόν. Δεν θα ξεχάσω, όμως, ποτέ το ταξίδι που έκανα με τη Ζωή Λάσκαρη στην Ιορδανία. Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος και αισθάνομαι τυχερός που τη γνώρισα». Πλέον, το Celebrity Travel διανύει την τέταρτη σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα, με τον Νίκο να αισθάνεται πιο δημιουργικός από ποτέ.

«Πλέον, έχω βρει τα πατήματά μου και είμαστε μια σταθερή ομάδα που όταν φεύγουμε για γυρίσματα, αισθανόμαστε σαν μαθητές που πηγαίνουν πενθήμερη εκδρομή! Δεν νιώθω πως πηγαίνω για δουλειά, αλλά βόλτα με τους φίλους μου. Τον Δεκέμβριο έχουμε γυρίσματα στη Νέα Υόρκη για το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, με καλεσμένο τον trapper YPO.

Επίσης στο ίδιο επεισόδιο θα τραγουδήσει και η Άντζελα Δημητρίου και ο Κώστας Καραφώτης. Θα είναι ένα επεισόδιο μαζί με την ομογένεια της Νέας Υόρκης, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, θα γίνει χαμός! Θα είναι ένα ελληνικό γλέντι σε όλο του το μεγαλείο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα κάνω τα γυρίσματα για το Open New Year, που θα είναι η εκπομπή-ρεβεγιόν με την οποία θα υποδεχτούμε το νέο έτος. Και σε αυτή την εκπομπή ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις».

«Μου είχαν προτείνει να κάνω πρωινό το Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1»

Αν και δεν μετρά πολλά χρόνια ως παρουσιαστής, έχει κάνει αρκετά πρότζεκτ: Από πρωτοχρονιάτικα πάρτι και λαμπερά σόου μέχρι ταξιδιωτικές εκπομπές. Τελικά, τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει στην τηλεόραση;

«Μου αρέσει να κάνω σόου. Κάποια στιγμή, μου είχαν προτείνει να κάνω πρωινό το Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, είχαμε βρεθεί σε αρκετά ραντεβού με τον Γιάννη Λάτσιο, που ήταν τότε διευθυντής προγράμματος στο κανάλι, και ήμασταν ένα βήμα πριν παρουσιάσω εκπομπή μαζί με τη Σάσα Σταμάτη και την Κατερίνα Ζαρίφη. O τίτλος που είχαμε σκεφτεί ήταν Follow Us. Τελικά, αυτή η εκπομπή δεν έγινε ποτέ, γιατί έφυγε ο Γιάννης από τον ΑΝΤ1» αποκαλύπτει στο People. Όση ώρα μιλάμε, παρατηρώ πως βρίσκεται σε άψογη φυσική κατάσταση, κάτι που μαρτυρά το καλογυμνασμένο του σώμα.

«Επειδή κάποια στιγμή έγινα παχύσαρκος, αποφάσισα να αλλάξω ριζικά την εικόνα μου και να ασχοληθώ ενεργά με τη γυμναστική, η οποία ήταν για πολλά χρόνια εχθρός μου. Γραφόμουν στα γυμναστήρια και δεν πήγαινα ποτέ. Θυμάμαι ότι κάποτε είχαμε γραφτεί μαζί με τον Τρύφωνα Σαμαρά για να πηγαίνουμε μαζί. Όντως πηγαίναμε και αντί να κάνουμε βάρη, καθόμασταν στο μπαρ, πίναμε καφέ και βλέπαμε του άλλους που έκαναν γυμναστική. Απελπιστική κατάσταση!

Όμως όταν πάρω κάτι πραγματικά απόφαση, γίνομαι στρατιώτης. Η πρώτη που με έβαλε σε αυστηρό πρόγραμμα ήταν η Πηγή Δεβετζή. Από ένα σημείο και μετά, η γυμναστική έγινε για μένα τρόπος ζωής». Εκτός από τη γυμναστική, συνυφασμένα με την καθημερινότητά του είναι και τα ταξίδια. Είναι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι και έτοιμος για check in.

«Δεν μπορώ να μένω για πολύ στην Αθήνα. Βαριέμαι. Το σπίτι μου το αγαπάω, αλλά έχω μάθει να ταξιδεύω. Τα ταξίδια δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, αλλά και τροφή για σκέψη. Πέρα από συναρπαστικές εικόνες και διαφορετικές κουλτούρες, σε βοηθούν να βλέπεις την ίδια τη ζωή με άλλο μάτι. Βλέπεις πιο καθαρά. Επίσης, σε βοηθούν να αποφορτίζεσαι, σε εμπνέουν και σε κάνουν πιο δημιουργικό, σκέφτεσαι νέους τρόπους για να καταφέρεις να κάνεις το επόμενο βήμα, αυτό που θα σε πάει ακόμα πιο μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής. Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που έχω γυρίσει τον κόσμο. Ήταν ένα χόμπι που κατάφερα να το κάνω επάγγελμα, οπότε νιώθω διπλά τυχερός».

Φωτογραφίες: Θανάσης Κρίκης

Πηγή: People

Instafeed

Keywords
ζωη, ζωη λασκαρη, λασκαρη, ταξιδι, ζετα μακρυπουλια, justin timberlake, rita ora, σασα σταματη, travel, showtime, νέα, project, people, mega, σαμαρας, εταιρεία, καλοκαιρι, youtube, justin, μυκονος, rihanna, ora, pamela, συγκεκριμένο, ελλαδα, πιω, ειλικρίνεια, ΑΝΤ1, αθηνα, Αντωνης Σαμαρας, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, κωστας καρρας, αλλαγη ωρας 2013, rita ora, rihanna, ελενη, βημα, δουλεια, εικονες, θεμα, ιορδανια, ονοματα, πηγη δεβετζη, πρωτο θεμα, προγραμμα, τηλεοραση, τραγουδια, φιλια, φυσικη, χημεια, ωρα, mega, people, youtube, αισθανομαι τυχερος, αλκοολ, αντζελα, ανθρωπος, αννα βισση, αννα, αψογη, βαθμολογια, βικυ, βισση, βρισκεται, γινει, γλεντι, γνωριμια, γυρισματα, δεβετζη, δευτερο, δυναμικο, εγινε, εγχειρημα, ευκολα, ευρω, ειλικρίνεια, ειπαν, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργα, εννοια, εποχη, εταιρεία, ετος, εφυγε, εχθρος, ζευγαρια, ζετα, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, εικονα, καμερες, λεφτα, λειπει, λογια, ματι, μικρο, νεα υορκη, νικο, ομαδα, ονομα, ουισκι, ουσιαστικα, παιδι, παρουσιαση, πηγη, πιω, πλακα, πρωινο, πρωι, ψυχη, ραντεβου, ρολο, σεζον, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, σκεφτεσαι, σωμα, σοου, σπιτι, συχνοτητα, ταξιδια, τι ειναι, τρυφωνας σαμαρας, τιτλος, φυσικα, φουρειρα, φορα, χερι, χιουμορ, χριστινα, χριστινα παππα, ομορφα, δημητρης, δωσεις, εκπομπες, εμφαση, επεισοδια, project, justin, justin timberlake, κακια, κομματι, κωστας, μεινει, μπροστα, μυκονο, ora, ορχηστρα, travel, παιχνιδι, pamela, showtime, τυχερος, θανασης, θελω να, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Νίκος Κοκλώνης, Δεν, Ζωή Λάσκαρη, Ιορδανία,nikos koklonis, den, zoi laskari, iordania