Νανά Καραγιάννη: Η γυναίκα που κληρονόμησε την περιουσία της και την απαρνήθηκε

18:44 2/11/2019 - Πηγή: People

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Νανά Καραγιάννη έβγαζε μια εικόνα ότι τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα οικονομικά, πέρα από το κομμάτι της υγείας της. Κι όσα λίγα λεφτά είχε, πήγαιναν όλα στη νοσηλεία της. Γι΄αυτό κι όταν πέθανε το 2017, κανείς δεν περίμενε ότι η διαθήκη της θα περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία μεγάλης οικονομικής αξίας.

Φαίνεται πως όλοι λαθέψαμε. Εσχάτως βγήκε στην επιφάνεια ότι η Νανά Καραγιάννη

είχε στην τράπεζα ένα σεβαστό ποσό, ικανό να αγοράσεις μέχρι και μικρό σπίτι, ενώ παράλληλα θα κληρονομούσε δύο σπίτια από τη γιαγιά της, ένα στην Αθήνα κι ένα στην Κέρκυρα.

Εν ολίγοις, υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εμφάνιση πολλών επίδοξων κληρονόμων. Τελικά, η Νανά Καραγιάννη είχε επιλέξει να αφήσει την περιουσία της σε ένα πρόσωπο που δεν ήταν της οικογένειάς της.

Την λένε Αναστασία. Γνωρίστηκαν με τη Νανά Καραγιάννη στο νοσοκομείο όπου νοσηλευτήκε 5 χρόνια πριν πεθάνει. Ήταν μια απ΄αυτές τις περιόδους που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τη Νανά. Η Αναστασία ήταν στο δίπλα δωμάτιο. Η Νανά Καραγιάννη εμφανίστηκε το πρώτο βράδυ της εισαγωγής της εκεί.

Όπως περιγράφει η Αναστασία στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο Μαζί Σου, όπου ήταν σήμερα καλεσμένη, η Νανά Καραγιάννη πήγε και της ανακοίνωσε ότι θα κοιμηθεί μαζί της. Από εκείνη τη στιγμή έγιναν φίλες. Σε όλο το διάστημα της φιλίας τους, η Νανά Καραγιάννη ανέφερε διαρκώς τα οικονομικά της προβλήματα στην Αναστασία. Μάλιστα, η δεύτερη είχε προσφέρει μια μορφή δουλειάς στη Νανά, για να την βοηθήσει οικονομικά χωρίς να φανεί σαν ελεημοσύνη.

Όταν πέθανε η Νανά Καραγιάννη, λίγο καιρό μετά για την ακρίβεια, της είχε τηλεφωνήσει ο συμβολαιογράφος. Η Αναστασία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν πήγε κατευθείαν και πέρασε κάμποσο διάστημα μέχρι να ακούσει όσα έχει να της πει. Όταν πήγε στο γραφείο και άκουσε τι έλεγε η διαθήκη, σοκαρίστηκε.

«Τι έχει η Νανά να μου αφήσει; Αναρωτήθηκα. Το αγαπημένο της κουκλάκι, το αρκουδάκι και τη Barbie – Τα προσωπικά της αντικείμενα. Η Νανά μάζευε χρήματα, είχε καταφέρει να αποταμιεύσει ένα ποσό και μου γεννιέται η απορία γιατί ζούσε έτσι, αφού μπορούσε να ζει καλύτερα».

Η Αναστασία πάντως δεν αποδέχτηκε την κληρονομιά και έτσι η περιουσία θα καταλήξει στην εναλλακτική της Νανάς Καραγιάννη, τα Παιδικά Χωριά SOS. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε αυτό που αποκάλυψε η Τατιάνα Στεφανίδου, που γνώριζε αρκετά καλά τη Νανά, ότι ήθελε να πονέσει την οικογένειά της. Σε επόμενη εκπομπή θα έχει και συνέντευξή της μητέρας της, όπου θα δημιουργηθεί μια πλήρης εικόνα για το ζήτημα της κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα