Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Δεν έβγαινα έξω, αν δεν είχα κάνει κοκαΐνη»

16:11 21/2/2020 - Πηγή: People

Μία συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί όσο λίγες, κυρίως για την ειλικρίνειά τους και το μήνυμα που έχουν να περάσουν σε όλους τους εξαρτημένους, παραχώρησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μιλώντας για τις μέρες της εξάρτησης της από την κοκαΐνη.

Η κορη της Ζωής Λάσκαρη και του διακεκριμένου ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Καθαρή Ζωή», δηλώνοντας 17 χρόνια καθαρή και πεπεισμένη ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της, από την οποία ωστόσο βγήκε πιο δυνατή.

View
this post on Instagram

Ταμπού είναι να μην μιλάς! Εμείς πάντως μιλήσαμε για πολλά «ταμπού». Η πιο ωραία «εξάρτηση» είναι η κίνηση. Λέμε ναι στην φύση, στην χαρά, στην κίνηση, στην δημιουργία, στην έκφραση, στην ποιοτική τροφή, στις ενδιαφέρον συζητήσεις, στα όνειρα που πραγματοποιουνται, στη δράση, στην Ζωή, στη διασκέδαση με θετικούς ανθρώπους και στην συναναστροφή μας με θαυμάσιους ανθρώπους. Και λέμε ΝΑΙ στο να μην μασάμε. Και λέμε ΝΑΙ στο να αδιαφορούμε πλήρως για ανθρώπους και καταστάσεις που δεν μας πάνε!!! Χρόνος της ζωής μας πολύ πολύτιμος για να σπαταλιέται. Μοιρασμένος σωστά δίνει ζωντάνια και βάζει όρια εκεί που πρέπει. Την επόμενη βδομάδα με την @stefivas στο podcast. #katharizoi #exartisi #taboo #zoi #xara #adraxetinmera #somapnevmashow

A post shared by Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) on Feb 13, 2020 at 9:08am PST

«Ξεκινάμε κάνοντάς τα (σ.σ. ναρκωτικά) νομίζοντας ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος. Στην ουσία, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα. Όσα χρόνια έκανα ναρκωτικά περνούσα φανταστικά, πέρασα και πολύ άσχημα και νόμιζα ότι κάπου θα πάει όλο αυτό. Δεν πήγε πουθενά. Κάποια στιγμή έφτασε σε αδιέξοδο», λέει χαρακτηριστικά.

«Ξεκινάει γιατί θες την προσοχή, γιατί θες να μάθεις, γιατί ντρέπεσαι να πεις όχι… Στη δικιά μου ιστορία, εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη. Κυκλοφορούσα γενικά τη νύχτα τα βράδια από πολύ μικρή, οπότε βρέθηκα σε ανθρώπους που κάνουν ουσίες. Ξεκινάς από αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι και δεν μένεις ποτέ σε αυτό το αθώο μικρό τσιγαράκι. Στην αρχή είναι όλα φανταστικά… Μετά κάνεις κάτι άλλο. Είναι και το αλκοόλ…

»Μετά ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου, μετά το LSD, τα μανιτάρια, το έκσταση. Το τσιγάρο, από τα 13 που το ξεκίνησα μέχρι τα 25 ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πίναμε πάρα πολλά τσιγάρα. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα. Μετά υπήρχαν κάτι πάρτι έπαιρνες και χάπια. Τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα. Για να σωθείς πρέπει να κόψεις τι παρέες αυτές, αλλιώς δεν σώζεσαι».

View this post on Instagram

Ευχαριστώ την @stefivas για την ευκαιρία που μου έδωσε για να μοιραστώ την ιστορία μου. Χωρίς κιτρινισμούς και κουτσομπολίστικες ερωτήσεις. Χωρίς ανούσιες ερωτήσεις! Απλά! Ξεκάθαρα! Ντόμπρα! Επιτέλους τα λέμε ντόμπρα και σταράτα σε έναν κόσμο που κρύβεται! Σε έναν κόσμο που φοβάται να μιλήσει! Σε έναν κόσμο που απλά επιβιώνει! Προσωπικά επιλέγω να ΖΩ! #katharizoi #katharidiaskedasi #katharessxeseis #alkool #xapia #zise #proxora #kinisou

A post shared by Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) on Feb 20, 2020 at 9:49am PST

«Όταν δεν νιώθεις αγάπη από την οικογένειά σου, νιώθεις αδύναμος, θέλεις να κάνεις κάτι για να αποδείξεις ότι δεν είσαι έτσι. Πίνεις, νομίζεις ότι είσαι tοp, περνάς φανταστικά, αλλά μετά από κάποιες φορές πολύ δύσκολα γυρνάς. Αλλά ξανά μανά κανονίζαμε το επόμενο βράδυ. Όταν όμως μετά από χρόνια συνειδητοποίησα ότι θέλω να φεύγω από την παρέα και να πηγαίνω σπίτι και να κάνω μόνη μου χρήση κοκαΐνης, εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», τονίζει η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο λινκ του προφίλ της στο Instagram που παρατίθεται πιο πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα