Απεργιακό διήμερο – οδηγός επιβίωσης: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ αύριο, ποιοι κλάδοι απεργούν

15:45 1/10/2019 - Πηγή: People

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ενώ η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί ως τη λήξη στάσης εργασίας. Στις 11 θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΕΚΑ. Νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ

που θα συμμετέχει κι αυτό στην απεργία, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει στην Αθήνα οι κλάδοι του Δημοσίου, γιατροί, πολεοδομίες, τραπεζικοί, δάσκαλοι, καθηγητές κ.ά. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στα ΜΜΜ, το μετρό θα απεργήσει όλη την ημέρα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται γύρω στις 10 το πρωί και τα λεωφορεία να αποσύρονται ως τις 8 το βράδυ. Αναμένεται ακόμα η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ηλεκτρικό. ΟΣΕ και Προαστιακός θα προχωρήσουν επίσης σε 24ωρη απεργή, μια κίνηση που ίσως ισχύσει και για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία.

Ως προς την ΠΝΟ, τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων, μετά την απόφαση τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τέλος, δάσκαλοι, καθηγητές και τραπεζικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Ως προς την Πέμπτη, έχει ανακοινωθεί η τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) στο μετρό και αναμένονται ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα ΜΜΜ, ενώ άγνωστο είναι ακόμα τι θα γίνει την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα