Κατερίνα Ντούσκα–Τάμτα: Μια ανάσα πριν τον τελικό!

22:28 16/5/2019 - Πηγή: People

Από τη Ζένια Σώρου,

Η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα με το «Better love», και η Τάμτα με το «Replay», για λογαριασμό της Κύπρου, κατάφεραν στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision αυτό για το οποίο πήγαν εξαρχής: να κάνουν όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) να μιλά για την εντυπωσιακή παρουσία τους, τα ρυθμικά τραγούδια και τη σκηνική τους εικόνα. Το People

εξασφάλισε το παρασκήνιο όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όπου προκρίθηκαν και οι δύο τραγουδίστριες.

Έχουμε και λέμε:

Η «ρομαντική» Κατερίνα Ντούσκα

Η Κατερίνα είχε άγχος και δεν το έκρυψε. Μέχρι πρότινος μόνο όσοι ασχολούνται με την εναλλακτική ποπ γνώριζαν ποια είναι η Ελληνοκαναδή Katerine Duska με την ιδιαίτερη χροιά και το ακόμη πιο ιδιαίτερο παρουσιαστικό. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε πρώτο θέμα σε εγχώρια και μη Μέσα, λόγω της υποψηφιότητάς της στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision. «Το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκε λόγω της έντασης. Ήθελε να ανέβει στη σκηνή και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, εκπροσωπώντας τη χώρα της. Όπως και έκανε. Τη βραδιά του ημιτελικού ήταν αρκετά νευρική και λιγομίλητη. Ένας κύριος τη ρώτησε αν έχει κάποιο γούρι και απάντησε αφοπλιστικά πως δεν πιστεύει σε αυτά. “Τη θετική σας ενέργεια χρειαζόμαστε, όχι γούρια” δήλωσε χαρακτηριστικά. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, αισθάνθηκε τεράστια ανακούφιση. Πήγε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τις νικήτριες χώρες και μετά στο ξενοδοχείο, όπου κοιμήθηκε ήρεμη μέχρι το επόμενο πρωί» αναφέρει στο People στενός της συνεργάτης από το Τελ Αβίβ. Η θεατρική ερμηνεία της μόνο αδιάφορους δεν άφησε τους eurofans, ενώ, όπως εξηγούν όσοι παρακολουθούν χρόνια τον μουσικό διαγωνισμό, βασικό ρόλο για την πρόκρισή της έπαιξε το γεγονός πως στον Α’ Ημιτελικό εμφανίστηκε προτελευταία και «έμεινε» στο κοινό. Για τη σημαντική βραδιά, η Κατερίνα Ντούσκα επέλεξε ένα φόρεμα των Deux Hommes σε ρομαντική γραμμή, ενώ το μακιγιάζ της επιμελήθηκε η makeup artist Σόφη Σαρηγιαννίδου και τα μαλλιά της ο hair expert Κωνσταντίνος Σακκάς. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι το ιδιαίτερο σκηνικό διπλής όψης που είδαμε να την πλαισιώνει με κάποιον τρόπο on stage, το οποίο ανέλαβε γνωστός σκηνογράφος, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Lady Gaga, ενώ υπήρξε υπεύθυνος και για το βρετανικό XFactor. Βλέποντάς τη στη σκηνή νόμιζες πως εξελισσόταν μπροστά στα μάτια σου ένα αναγεννησιακό παραμύθι. Λέγεται πως η σκηνική της παρουσία ήταν εμπνευσμένη από τον πίνακα Ο Κήπος Των Επίγειων Απολαύσεων, του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος. Το Twitter την αποθέωσε, ενώ δεν έλειψαν και κάποια χιουμοριστικά σχόλια, όπως ενός Έλληνα χρήστη που έγραψε: «Είναι σαν να είδα ταινία του Λάνθιμου μέσα σε τρία λεπτά. Δεν έχω καταλάβει τίποτα, ρε Ντούσκα, γαμώ την τέχνη μου». Λίγες ώρες μετά την πρόκρισή της, η Κατερίνα Ντούσκα ανέβασε ένα instastory με κάποιες από τις συνεργάτιδές της, γράφοντας ως λεζάντα «My heroes». Από το πλευρό της δεν έλειψε στιγμή ο φημολογούμενος σύντροφός της, Leon of Athens, με τον οποίο έχει συνυπογράψει το «Better love».

Eurovision 2019: H Κατερίνα Ντούσκα ερμηνεύει το «Better Love» και μαγεύει το κοινό

Το fashion icon Τάμτα

Στην πρόβα που έκανε την περασμένη Κυριακή ήταν φανερά απογοητευμένη, καθώς υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, τα οποία, ευτυχώς, λύθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα και να χαρακτηριστεί από τους φαν του διαγωνισμού «fashion icon» της βραδιάς. H σέξι εμφάνισή της πάνω στη σκηνή, με ψηλές μαύρες μπότες και ένα κοντό φόρεμα με κρυστάλλους και ασημί κρόσσια δημιουργία των Mi-Ro, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, κάνοντας το κοινό να παραληρεί όση ώρα εκείνη χόρευε. «Άρτια σκηνοθετημένο, καλοδουλεμένο και απόλυτα συγχρονισμένο» χαρακτηρίστηκε το χορευτικό της Τάμτας, που μόνο τους Βρετανούς εκνεύρισε, αφού έγραψαν κάποια σεξιστικά σχόλια στα social media. «Καμιά σημασία δεν δίνει σε αυτά η Τάμτα. Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και νιώθει υπερήφανη που την επέλεξε ο κυπριακός λαός για να τον εκπροσωπήσει. Άλλωστε, είναι από εκείνες τις performers που όχι μόνο μας έχουν συνηθίσει στο να αναδεικνύουν τη σέξι πλευρά τους, αλλά μπορούν και να την υπερασπίζονται πάνω και κάτω από τη σκηνή. Το μεγάλο της άγχος ήταν το πρόβλημα στη μέση που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα και δεν έχει ξεπεράσει ακόμη, αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν» εξηγεί συνεργάτης της που βρέθηκε μαζί της στο Ισραήλ. Πριν από την εμφάνισή της, η Τάμτα έγραψε στο Instagram: «Ήρθε η ώρα… Πάμε προς τη σκηνή! Έχουμε τη θετική σας ενέργεια και νιώθουμε δυνατοί! Καλή μας επιτυχία, Κύπρος», ενώ προηγουμένως είχε ποστάρει μια φωτογραφία της σχολιάζοντας: «My heart beats like an 808». Το άψογο, κατά γενική ομολογία, look της επιμελήθηκε η στιλίστρια Αλεξάνδρα Κατσαΐτη.

Eurovision 2019: Η Τάμτα άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό ξεσηκώνοντας με το «Replay»

Αντιδράσεις και τεχνικά προβλήματα

Από τον Α’ Ημιτελικό δεν έλειψαν οι αντιδράσεις λόγω ενός gay φιλιού που έδειξε η kiss cam κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της transgender Dana International (σ.σ. νικήτρια της Eurovision το 1998) αλλά και τα απρόοπτα, αφού κάποια ώρα πριν χάκερ προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη μετάδοση του διαγωνισμού. Επίσης, πέραν της Ντούσκα και της Τάμτας προβλήματα με τον ήχο αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των προβών οι εκπρόσωποι της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Ισραήλ. Οι τρεις τελευταίες χώρες χρειάστηκε να προγραμματίσουν έξτρα πρόβες για να επιλυθούν οι τεχνικές δυσκολίες.

Eurovision 2019: Οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνα Ντούσκα και της Τάμτα μετά την πρόκριση στον τελικό

Τα φαβορί

Τα τελευταία προγνωστικά τοποθετούν τόσο την ελληνική όσο και την κυπριακή συμμετοχή μέσα στην τελική δεκάδα, ενώ Τάμτα και Κατερίνα Ντούσκα προσπαθούν να μην επηρεάζονται από διαρροές και να εστιάζουν στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρωτιά! Μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού θεωρούνται σταθερά η Ολλανδία (σ.σ. φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων εδώ και ενάμιση μήνα) και η Ιταλία. Τάμτα και Ντούσκα δεν είδαν με ιδιαίτερα καλό μάτι την ξαφνική άνοδο του Αζερμπαϊτζάν, της Γαλλίας και της Μάλτας. Το κείμενο γράφτηκε την Πέμπτη 16/5.

QUEEN Φουρέιρα: «What a gipsy woman» σχολίασαν όσοι την είδαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής να πατά στο πορτοκαλί χαλί που στρώθηκε στο Habima Square ειδικά για να υποδεχτεί τους εκπροσώπους των
41 χωρών της φετινής διοργάνωσης καθώς και όσους κάνουν guest εμφάνιση στον τελικό του Σαββάτου, όπως η Φουρέιρα.

Όλες οι λεπτομέρειες για την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον τελικό της Eurovision: Ποιο σχεδιαστή επέλεξε να φορέσει;

Έναν χρόνο μετά την iconic συμμετοχή της στον διαγωνισμό, θα ανέβει ξανά στη σκηνή στον τελικό της Eurovision –με δημιουργία Vrettos Vrettakos– σε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο Eurovision Legends, για να ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007. Την ίδια σκηνή θα μοιραστεί στη συνέχεια με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka.

Eurovision 2019: Οι ομοιότητες της συμμετοχής της Ελβετίας με το Fuego της Φουρέιρα

Keywords
lady gaga, ελλαδα, love, replay, κυπρος, eurovision, people, ποπ, hair, expert, stage, lady, gaga, xfactor, twitter, heroes, leon, athens, fashion, icon, media, instagram, heart, kiss, cam, συμμετοχή, γαλλια, queen, woman, square, εμφάνιση, dancing, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , προγνωστικα στοιχηματος, eurovision 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, eurovision 2013, εξτρα, ξανα, αποτελεσματα, instagram, μιλα, μποτες, χωρες, θεμα, ισραηλ, ιταλια, κηπος, κυπρου, ολλανδια, ουκρανια, πρωτο θεμα, ρωτησε, τραγουδια, φωτογραφια, ωρα, icon, kiss, lady gaga, people, square, xfactor, αγχος, αξιζει, αλεξανδρα, ασημι, εβδομαδες, βραδια, βραδυ, γεγονος, διαστημα, δηλωσεις, δωσει, δοθηκε, εγινε, ενεργεια, εμφάνιση, επιτυχια, ευρωπη, τεχνη, ζενια, ζωγραφου, χακερ, ιδια, εικονα, ηχο, κειμενο, λεζαντα, λεπτομερειες, μακιγιαζ, μαλλια, ματια, ματι, ξενοδοχειο, παμε, πεμπτη, ποπ, προβληματα, ρολο, συνεχεια, συμμετοχή, σχολια, ταμτα, τρια, φουρειρα, κωνσταντινος, ωρες, athens, cam, fashion, heart, gaga, hair, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, leon, χροια, κυριακη, lady, media, μπροστα, σκηνη, stage, σωρου, θεσεις
Τυχαία Θέματα