Η Μαρίνα Βερνίκου περιγράφει τη στιγμή που συνελήφθη στη Μογγολία εξαιτίας του Πούτιν

18:26 24/10/2019 - Πηγή: People

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Μαρίνα Βερνίκου και ο σύζυγός της Μίλτος έχουν βάλει έναν στόχο να ταξιδεύουν τουλάχιστον σε 5 χώρες το χρόνο και να καταγράφουν με βίντεο τις εμπειρίες τους εκεί. Σήμερα έχουν φτάσει να έχουν επισκεφτεί περίπου 130 χώρες. Δεν είναι όμως σε όλες εύκολα τα πράγματα. Κάποιες φορές υπάρχουν αναποδιές και κίνδυνοι.

Έναν κίνδυνο έζησαν πριν λίγους μήνες στη Μογγολία. Η Μαρίνα Βερνίκου εξηγεί στο Μεσημέρι Με Τον Γιώργο Λιάγκα ότι καθώς βρίσκονταν στο Ουλάν Μπατάρ, την πρωτεύουσα της χώρας, θέλησε να κάνει μια

πτήση στο drone. Εκείνες τις μέρες όμως είχε επισκεφθεί τη χώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν και είχαν απαγορευτεί αυτά. Ούτως ή άλλως βέβαια είναι περιορισμένη η χρήση τους στη χώρα.

Αμέσως επενέβησαν οι άντρες ασφαλείας και οι αστυνομικοί και οδήγησαν την ίδια και τον άντρα της στο τμήμα για να κατασχεθεί το υλικό.

«Με τον σύζυγο μου ήμασταν στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, το Ουλάν Μπατάρ και έτυχε εκείνη την ημέρα να έχει πάει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Η σκέψη μου ήταν να πετάξω drone πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο, την ίδια μέρα, και ήταν γεμάτο αστυνομικούς τριγύρω. Και η πτήση διήρκεσε 30 δευτερόλεπτα γιατί ήρθαν αμέσως και με μάζεψαν. Μας πήγαν στο τμήμα για δυο ώρες και έσβησαν όλα τα αρχεία».


Keywords
Τυχαία Θέματα