Η Ατζέντα της Εβδομάδας (18-20/10): Ένα τριήμερο με σοκολάτα, βαρελίσια μπύρα και πάρτι

10:31 18/10/2019 - Πηγή: People

Μπήκαμε για τα καλά σε φθινοπωρινές ταχύτητες, κι ας μη συναινεί ο καιρός σε αυτό. Πλήθος πραγμάτων για να κάνεις και αυτό το ΠΣΚ με δυνατές θεατρικές πρεμιέρες και δύο φεστιβάλ για λάτρεις. Το Chocolate Fest για όσους ζουν μέσα στη σοκολάτα. Το 1o Athens Craft Beer Festival

για τους μύστες του ζύθου.

Θέατρο: Ρίττερ, Ντένε, Φος στο Θέατρο Τέχνης

Τρία πρόσωπα. Τρείς ηθοποιοί. Ένα αιμομικτικό τρίο σε γεύμα ανάμεσα σε βαριά οικογενειακά πορτραίτα. Μία κωμικοτραγική ιεροτελεστία. Σαν χορωδία σε ένα κελί από παράφρονες, τρία αδέλφια αποπειρώνται ενάντια στην αφασία, στην παράλυσή τους, στο μηδενισμό, με όπλο τον μηδενισμό.

Ο Λούντβιχ, τρόφιμος σε μια κλινική για πνευματικά διαταραγμένους ασθενείς, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι όπου από πάντα κατοικείται από τις δύο αδερφές του, ηθοποιούς. Μπορούν να παίζουν στο θέατρο όποτε το επιθυμούν μιας και το πενηνταένα τοις εκατό του συγκεκριμένου θεάτρου τους ανήκει. Έτσι ξεκινάει το έργο. Και εκτυλίσσεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα γεύμα όπου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με παροιμιώδη ανικανότητα.

Ένα ασφυκτικός χώρος μαρτυρά το βαρύ παρελθόν, υψηλή τέχνη και διανόηση ανάμεσα σε κλασική μουσική, πίνακες προγόνων και μαθηματικούς ορισμούς. Τρία πρόσωπα που πιάστηκαν στον ιστό ενός κληρονομημένου ανταγωνισμού.

Με υπερβολή που αγγίζει το γκροτέσκ, ο Τόμας Μπέρνχαρντ δανείζεται ένα από τα σκληρότερα εφέ του μυθιστοριογράφου Χένρυ Τζαίημς: το διφορούμενο της αθωότητας. Τα δικά του γερασμένα «παιδιά», ο Λούντβιχ, η μεγαλύτερη και η μικρότερη αδελφή του, με τέλεια υποκρισία, κρύβουν το Καθαρό Κακό που έχουν μέσα τους, ενώ, ταυτόχρονα, αντιπαραθέτουν την πραγματική, αδιάφθορη παιδική τους αθωότητα στο Αυθεντικό Κακό των «Μεγάλων», των προπατόρων τους. Θέλουν να ζήσουν, να επιβιώσουν μόνο με τον δικό τους τρόπο, ξεχνώντας την ανάγκη αποδοχής ή έστω ανοχής και του τρόπου των άλλων.

Το έργο μοιάζει να είναι μια αλληγορία για την ψευδαίσθηση. Πολιτικά, υποκινείται από την αγανάκτηση του συγγραφέα για την υποκριτική άρνηση των συμπατριωτών του Αυστριακών, να παραδεχθούν την συν-ευθύνη τους για την άνοδο του φασισμού και το αιματοκύλισμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπαρξιακά, ελατήριο δεν είναι άλλο, από τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα και την αγκύλωση της ψυχής και της διάνοιας στα άρρωστα μοτίβα που κληρονομούνται από το παρελθόν. Με έναν αμφίσημο τρόπο καταγελάει την ανθρώπινη ανικανότητα να οδηγηθεί προς την πραγματική ελευθερία της βούλησης, την ελευθερία που ανοίγει δρόμους για τη συμβιωτική συνύπαρξη.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα

Σκηνικά- Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Αντικείμενα- Props: Γεωργία Μπούρα

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Sound design: Λόλεκ

Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη

Styling (κομμώσεις-μακιγιάζ): Θοδωρής Μπουρνέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη-Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Ξανθοπουλίδου

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη

Βοηθός σκηνογράφου: Νατάσσα Τσιντικίδη

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Μακιγιάζ φωτογράφισης: Γεωργία Φίλιππα

Video Trailer παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Τους πίνακες στην παράσταση φιλοτέχνησε η εικαστικός Νατάσα Πουλαντζά

Συμπαραγωγή: Θέατρο Τέχνης – Θέατρο του Νέου Κόσμου – Kart Productions

Ερμηνεύουν:

Λουκία Μιχαλοπούλου (Ρίττερ)

Στεφανία Γουλιώτη (Ντένε)

Αργύρης Ξάφης (Φος)

Θέατρο Τέχνης Κουν, Πεσματζόγλου 5, 18/10-22/12, Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15

Θέατρο: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας στο Θέατρο Βεάκη

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα ανά την Ελλάδα, το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» -ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare– συνεχίζει την πορεία του σε ένα από τα ιστορικότερα και κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας, το ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη. Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στη μεγάλη ιστορία του ιστορικού θεάτρου.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα,  η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία.

Ο  μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν το γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν.Στο μυθικό δάσος της Αθήναςέρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος – ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο- οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα  και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.


Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα

Σκηνικά- Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθετών: Δημήτρης Κακαβούλας

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης ||Καμαρινή Μωραγιάννη

Παίζουν:

Αιμίλιος Χειλάκης

Αθηνά Μαξίμου

Μιχάλης Σαράντης

Αλέξανδρος Βάρθης

Λένα Δροσάκη

Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Κρις Ραντάνοφ

Παναγιώτης Κλίνης

Τίτος Λίτινας

Μιχάλης Πανάδης

Κωνσταντίνος Μουταφτσής

και ο Δημήτρης Πιατάς

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32 – Αθήνα, 210 52 23 522, Ημέρες και Ώρες: Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00,  Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00

Event: Chocolate Fest στην Τεχνόπολη

Το ChocolateFest, το 1ο φεστιβάλ της χώρας αφιερωμένο στην σοκολάτα, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2019, επιστρέφει για ένα 2ο μεγαλύτερο και πιο σοκολατένιο 4ήμερο με σκοπό να γλυκάνει μικρούς και μεγάλους.

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ, εκθέτες από σοκολατοποιίες, γνωστά ζαχαροπλαστεία, μέχρι ειδικά διαμορφωμένα pop – up περίπτερα και γνωστοί pastry chefs θα παρουσιάσουν σοκολατένια προϊόντα σε ποικίλες μορφές και θα σας ξετρελάνουν!

Μετά τη μεγάλη, πρώτη του επιτυχία όπου προσέλκυσε πάνω από 30.000 επισκέπτες, το ChocolateFest, σκοπεύει να φέρει και πάλι κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: την καλλιτεχνική δημιουργία, τη ζαχαροπλαστική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά τη σοκολάτα!

Για τέσσερις μέρες θα συγκεντρωθούν στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ εκθέτες, brands, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της σοκολατένιας γεύσης που θα δημιουργούν, έχοντας πάντα σαν βάση το λατρεμένο μας  υλικό και φυσικά χιλιάδες επισκέπτες που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν.

Μικροί και μεγάλοι Chocoholics, θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν γευστικά και να αγοράσουν από συσκευασμένες σοκολάτες σε μια μεγάλη ποικιλία, μέχρι φρέσκιες σοκολατένιες λιχουδιές που θα έχουν φτιαχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή! Ζεστά και κρύα ροφήματα όπως και μοναδικά παγωτά θα έχουν την τιμητική τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

1 από 5

2 από 5

3 από 5

Sponsored Ad

4 από 5

5 από 5

Στα πλαίσια του Chocolate Fest θα πραγματοποιηθούν παραλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν από τους καλύτερους όλα τα μυστικά της σοκολάτας από την ιστορία της μέχρι τις τεχνικές της

Τέσσερις ημέρες λοιπόν γεμάτες σοκολάτα και ψυχαγωγία! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του ChocolateFest, στο FacebookEvent&Instagram για να μάθετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.chocolatefest.gr και στο www.facebook.com/chocolatefest.gr.

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος | 3€

ChocolateFest | Αθήνα – Info

Πού: Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Πότε: 17, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2019

Πόσο: 3€/ Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 5 ετών

Ώρες λειτουργίας:     Πέμπτη | 16:00 – 23:00, Παρασκευή | 16:00 – 23:00, Σάββατο| 11:00 – 23:00, Κυριακή | 11:00 – 23:00

1ο Athens Craft Beer

Το πρώτο φεστιβάλ μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα έρχεται στην Αθήνα!

Δοκιμάστε περισσότερες από 170 χειροποίητες μπίρες, ελληνικές και ξένες, γνωστές και αγαπημένες, σπάνιες και ακυκλοφόρητες. Απολαύστε live μουσική με ένα ξεσηκωτικό line-up και δοκιμάστε γεύσεις που θα απογειώσουν τις αγαπημένες σας μπίρες, από τα Food Trucks.

Επίσης: αναμνηστικά & take-away μπίρες από το Mall, to make the experience last!

Αν δεν είναι craft, δεν θα ’ναι εκεί.

Εισιτήριο 3€

Το Athens Craft Beer Festival φέρνει κοντά σας 3 food truck (καντίνες) με εξαιρετικό street food: Την εντελώς νέα ιδέα του σεφ Ηλία Σκουλά, με το όνομα YECHEF και World Street Food, το μοναδικό και πάντα εγγυημένο Po’ Boys BBQ, με αυθεντικές γεύσεις αμερικανικού νότου από το σεφ Βασίλη Σπόρο και τους αμετανόητους «burger freaks» Serial Grillers, με κλασικά, περίεργα, αλλά και βραβευμένα μπέργκερ και όχι μόνο…

Έτσι, η ευκαιρία για απίθανες γευστικές απολαύσεις και αμέτρητους συνδυασμούς με μπίρες θα είναι κάτι παραπάνω από λαχταριστή!

Τονωτικά διαλείμματα για καφέ θα εξυπηρετούν οι Cafeistas. Ένα ειδικό δημιούργημα της γνωστής αλυσίδας Coffee Republic, με τις διεθνείς προδιαγραφές του Specialty Coffee Association (SCA). Αυτές αφορούν τη συγκομιδή, την επεξεργασία και το καβούρδισμα των βιολογικών (οργανικών) και επιλεγμένων καφέδων τους από διάφορες προελεύσεις, που διαχειρίζονται έμπειροι barista.

Η άνετη κατανάλωση τόσο φαγητού όσο και καφέ θα γίνεται σε άφθονους πάγκους με καθίσματα και η απόλαυση θα απογειώνεται με συνοδεία μουσικής, που θα παίζεται ζωντανά σε όλο το φεστιβάλ.

18-20 Οκτωβρίου, Κτήριο 56 στον Ελληνικό Κόσμο, Πολυκράτους 16, Μοσχάτο

Live: Baroness feat. Breath After Coma @ Gagarin 205

Μια αυγουστιάτικη Δευτέρα ήταν γραφτό να μάθουμε ότι οι Baroness θα επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά! Ναι είναι αλήθεια πως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σκληρού ήχου της εποχής μας θα κάνουν μια στάση στην χώρα μας! Πάρτε χαρτί και γράψτε στα τεφτέρια σας, πως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι John Baizley (vocals/guitar), Gina Gleason (guitar), Nick Jost (bass) και Sebastian Thomson (drums) θα ανέβουν στην σκηνή για να αποδείξουν πόσα απίδια πιάνει το post-rock, space rock, prog rock, psychedelic rock τους.

Δεν έχει σημασία άλλωστε όπως έγραψε το Pitchfork για τον τελευταίο δίσκο τους Gold and Grey πως θα πούμε τη μουσική τους, αλλά ότι κυκλοφόρησε, είναι εδώ, είναι Baroness, επομένως μας κάνει και με το παραπάνω.Δημιουργήθηκαν το 2005 και φέρνουν μαζί τους την αίγλη 5 δίσκων, ο ένας πιο αποστομωτικός καλλιτεχνικά από τον άλλον. Αρχής γενομένης από τον “Red” που είδε το φως το 2007, όλοι μας γίναμε κοινωνοί του ηχοχρώματος και του φωτός που εξέπεμπαν οι Baroness!

Βαδίζοντας με το ένα πόδι στα ηχοτόπια των Isis και με το άλλο στην κληρονομιά των Tool ήπιαν νερό από την ευλογημένη πηγή των Neurosis, παρουσιάζοντας ένα πιο τραχύ δείγμα του magnum opus της μπάντας “Yellow & Green” στους δυο πρώτους δίσκους “Red”, “Blue”.

Κάθε νότα και κάθε πινελιά του σαγωνοπεσιματικού artwork του John Baizley μέρος του ταξιδιού των Baroness στον χρόνο! Δίνοντας μοναδικές εμφανίσεις επί σκηνής κατάφεραν τον μουσικό πλανήτη να υποκλιθεί μπρος τους, ενώ το “Purple” του 2015 ετοίμασε το έδαφος για το φετινό “Gold & Grey” που βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.

Αποθεωτικές κριτικές εξώφυλλα στα σημαντικότερα μουσικά περιοδικά του πλανήτη: Kerrang, Visions, Revolver και Decibel και μια περιοδεία μαζί με τους Volbeat ήρθε σαν επιστέγασμα των προσπαθειών του γκρουπ!

Για πρώτη φορά λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου, της 19ης Οκτώβρη θα απολαύσουμε στο Gagarin 205, τους Baroness! Αυτή είναι η άχαστη συναυλία της χρονιάς!

Gagarin 205, Λιοσιών 205, Αθήνα, 2114112500, Τιμή εισιτηρίου: προοπώληση 34 ευρώ, ταμείο 38 ευρώ

Μινέρβα & Pissed-Off Kid @ Six D.O.G.S.

Το garage rock των Μινέρβα συναντά το weird rock των Pissed-Off Kid σε ένα δυνατό season opening live την Παρασκευή 18 Οκτώβρη. Αν νιώθεις αγανάκτηση και νεύρα, τότε το stage του six dogs είναι το place to be!

Οι Μινέρβα είναι ένα garage/lo-fi quartet που ήρθε στο φως του ήλιου στα τέλη του 2017, με καταγωγή την τροπική Κόρινθο και headquarters την Αθήνα. Τρεις φίλοι (George, Dennis and Jim) βρέθηκαν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή με κοινό έδαφος την garage μουσική και όχι μόνο. Λίγους μήνες μετά η μπάντα αποφάσισε να μεγαλώσει το ηχητικό της φάσμα και έτσι άλλο ένα μέλος προστέθηκε στην οικογένεια (Spilios).

Ύστερα από τα πρώτα live σε Αθήνα και επαρχία πλάι σε δυνατά ονόματα της εγχώριας underground σκηνής (The Cave Children, The Steams, The Noise Figures, Whereswilder, Bazooka) και με άφθονη ενέργεια να τρέχει από τα μπατζάκια, το σχήμα κυκλοφόρησε του πρώτο self-titled EP (Βέλβετ/Mama Shoe) σε digital μορφή.

Ο χειμώνας του 2019 μετά από αρκετά χιλιόμετρα στην ελληνική επαρχία (Κόρινθος, Αίγιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Λεωνίδιο, Σπάρτη, Ηράκλειο Κρήτης, Σάμος) και παρουσία σε κάποια από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά festival (Ζiria Festival, Under The Sun Festival) θα βρει την τετράδα με το πρώτο full length album στα χέρια της, σε digital και φυσική μορφή. Aν υπήρχαν τρεις λέξεις που να χαρακτήριζαν τους Μινέρβα αυτές θα ήταν: Μουστάκι, Γκαράζ και Μεράκι!

Οι Pissed-Off Kid είναι ένα Weird Rock trio με βάση την Αθήνα. Πήραν το όνομα τους από τον, για κάποιους ήρωα, για άλλους εξτρεμιστή και για τρίτους μάρτυρα της Τρίτης Διαστημικής Eποχής, Pissed-Off Kid. Σκοπός του συγκροτήματος είναι η ανάλυση των συνθηκών υπό τις οποίες ένα τέτοιο άτομο ήρθε στην Ύπαρξη, και αν είναι δυνατόν, η δημιουργία κάτι Όμορφου μέσα από τη διαδικασία αυτή. Ανυπομονησία, Οργή, Θαυμασμός. Long Live the Kid.

Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 21:00, Εισιτήρια: 6 ευρω

Dj Set: Akylla @ Faust στις 19/10

Ο Akylla ενεργός selector από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Έχει αφήσει το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα, κτίζοντας πολύωρα σετ πάνω σε αφρικανικούς ρυθμούς, στη Jazz ελευθερία, στην άποψη και στη ψυχή της Soul, δεμένα σε αρμόνια με την ηλεκτρονική αισθητική του σήμερα.

Don Letts @ΚΠΙΣΝ στις 20/10

Τον Οκτώβριο, η σειρά μουσικών συναντήσεων SNFCC Sessions ξεκινά για τη νέα σεζόν παρουσιάζοντας έναν μύθο, τον κινηματογραφιστή, DJ και μουσικό Don Letts.

Καλλιτέχνης πολυδιάστατος, με σταδιοδρομία που ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας 1970 και μέσα από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 φτάνει ως τις μέρες μας. Έως σήμερα παρουσιάζει το εβδομαδιαίο Culture Clash Radio, την εκπομπή του, στο BBC Radio 6. Είναι ο DJ που σύστησε τη reggae σε ολόκληρη τη γενιά του punk. Ως DJ στο πρώτο punk club, το Roxy, το 1977, ο Don υιοθέτησε τη D.I.Y. νοοτροπία της reggae και ξεκίνησε την πρώτη του ταινία, The Punk Rock Movie, ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τη βρετανική σκηνή του πανκ.

Στη συνέχεια, σκηνοθέτησε πάνω από 300 μουσικά βίντεο για μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών, από τους Public Image έως τον Bob Marley και ήταν ο βασικός videographer των Clash, ενώ εμφανίζεται και στο εξώφυλλο του δίσκου τους, Black Market Clash. Από εκεί, πέρασε στη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με θέμα τους Gil Scott-Heron, The Jam, Sun Ra, George Clinton και πιο πρόσφατα τον Paul McCartney. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στα: The Kitchen N.Y.C, Institute of Contemporary Art, και BFI Southbank στο Λονδίνο. Έχει τιμηθεί στο φεστιβάλ BAM του Brooklyn και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μιλάνου.

Εκτός από τη DJ σκηνή, από τις μέρες του πανκ έως σήμερα τον Don πάντα γοήτευαν και τα μουσικά projects. Ίδρυσε το συγκρότημα Big Audio Dynamite μαζί με τον Mick Jones (The Clash), έβγαλε ένα single με μέλη των P.I.L. του John Lydon, έγινε μάνατζερ των Slits και συνεργάστηκε με μέλη των Trouble Funk.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90, ίδρυσε τους Screaming Target, των οποίων η παρθενική εμφάνιση στο Transmusical Festival στη Γαλλία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Στα τέλη του 2007, ο Don παρουσίασε το Speakers Corner σε συνεργασία με το British Arts Council, όπου παρουσιάστηκαν καλλιτέχνες του προφορικού λόγου, ποιητές και ράπερ. Η διοργάνωση περιόδευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτέλεσε μια σύγχρονη απάντηση για την 200η επέτειο της κατάργησης του δουλεμπορίου στη Βρετανία.

Ο Don έχει επίσης κυκλοφορήσει πολλές συλλογές, από το Time Warp Dub Clash του 1996 έως το Dread Meets The Punk Rockers Uptown Volume 2, το 2015. Συνεχίζει τις εμφανίσεις του ως DJ στη Βρετανία και διεθνώς, παίζοντας αυστηρά και μόνο old και new school dub reggae. Τα set του απηχούν το πνεύμα της εποχής που ήταν DJ στο θρυλικό κλαμπ Τhe Roxy του Λονδίνου το ’77.

Τη συζήτηση με τον Don Letts θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελεύθερη είσοδος

Φαγητό @Κρήσσα Γη

«Είσαι δεν είσαι κρητικός
θέλω να το θυμάσαι
η Κρήσσα γη είναι κοντά
όσο μακριά και να ’σαι»

Με τέτοιες όμορφες μαντινάδες σε υποδέχονται καθημερινά στην Κρήσσα Γη και δε μπορείς παρά να νιώσεις Κρητικός, δε μπορείς παρά να αποκτήσεις ρίζες σε τούτο τον ευλογημένο τόπο.

Γι΄αυτό τα πάντα εδώ είναι το φαγητό. Όλα κρίνονται απ΄αυτό. Μαραθόπιτα, τσιγαριαστά χόρτα, τσιγαριστό χοιρινό, κόκκορας κοκκινιστός, σκιουφιχτά μακαρόνια και πλυγούρι με αρνί είναι μερικά πολύ χαρακτηριστικά πιάτα της κρητικής γης.

Για περισσότερη έμπνευση μπες στη σελίδα τους.

Αγίου Κωνσταντίνου 23, Μαρούσι, 2108056666

Ποτό: Μπελ Ρεϋ για τα γενέθλια 5 ετών λειτουργίας

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 18:00 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, γιορτάζουμε τα πέμπτα γενέθλια του ΜΠΕΛ ΡΕΫ, με τους Chevy και Mr.Z (δύο εκ των resident DJs του Needless) να συνδυάζονται με τον Christos Aggelopoulos των Diskotekken, σε ένα απογευματινό, Κυριακάτικο dance party.

Οι Diskotekken μπαινοβγαίνουν σε ραδιόφωνα, περιοδικά, μικρά και μεγάλα dj booths κι από το 2014 διαλέγουν παρέα «indie anthems που χορεύονται, σκοτεινά synths για τα μελαγχολικά αγόρια και κορίτσια που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα αναλογικά 80s, μεταλλαγμένη disco για όσους δε θέλουν να γυρίζουν μόνοι τους σπίτι, acid δυναμίτες για τους αθεράπευτους ravers

To Needless είναι ένα κινητό party, μια μουσική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε και δρα στην Αθήνα από το 2011. Εχει συνεργαστει με κορυφαιους διεθνείς καλλιτέχνες (Roman Flugel, Gerd Janson, Alexis Taylor (Hot Chip), Prins Thomas, Tornado Wallace, Autarkic, Moscoman, Baris K., Lena Willikens, Autarkic κ.α.), αλλά και με τους καλύτερους ντόπιους DJs, selectors και μουσικούς, εστιάζοντας στην DJ κουλτούρα και τις ποιοτικές επιλογές από ένα ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής και μοντέρνας μουσικής.

Φαλήρου 88, Κουκάκι, Κυριακή από τις 18:00

Keywords
σοκολατα, ατζεντα, μπυρα, τριημερο, το φως, gagarin 205, six dogs, bbc radio, punk rock, bob marley, καιρος, athens, craft, festival, θεατρο, αθωότητα, μετάφραση, design, ελλαδα, william, αθηνα, νέα, pop, οσυ, παγωτο, facebook, live, food, mall, σεφ, world, bbq, burger, serial, coffee, republic, gagarin, john, guitar, nick, sebastian, thomson, drums, space, rock, φως, isis, tool, opus, revolver, opening, stage, dogs, dennis, noise, πατρα, ηρακλειο, κρητη, sun, full, long, εισιτήρια, set, σετ, jazz, ηλεκτρονική, don, culture, radio, bbc, reggae, punk, club, roxy, movie, public, image, bob, black, market, jam, paul, mccartney, art, bam, big, dynamite, single, target, εμφάνιση, γαλλια, time, dub, school, χοιρινο, μακαρονια, αρνι, djs, dance, party, acid, taylor, chip, lena, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, λακης γαβαλας, βομβα mall, τομας πρωτοπαπας, dynamite, οσυ, δυνατα, www.facebook, φεστιβαλ κινηματογραφου, επιθυμιες, μετάφραση, βιντεο, ηλεκτρονική, αιγιο, ηθοποιοι, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, λονδινο, μουσικη, ντοκιμαντερ, ξωτικα, ονοματα, ονειρο, περιοδικα, περιεργα, σεφ, φυσικη, φως, bam, bbc, bbc radio, bbq, bob marley, public, radio, scott, time, αγαπη, αθωότητα, αιγλη, αιμιλιος χειλακης, αισθητικη, αλεξανδρα, αρμονια, απωθημενα, ατομο, αφασια, αφιερωμενο, βεακη, βητα, βραδυ, φαγητο, γεωργια, γινονται, δασος, δευτερα, δυνατοτητα, δειγμα, δυναμικο, εγινε, εδαφος, εφε, ευκαιρια, ευρω, εισιτήρια, ελευθερια, εμπνευση, ενεργεια, εργα, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, ετων, ευθυνη, τεχνη, ζαχαροπλαστεια, ζαχαροπλαστικη, ιδεα, υπηρχαν, ηρακλειο κρητης, θεατρα, θοδωρης, κινητο, κλασικη μουσικη, κοστουμια, κωμωδια, λαθος, λεπτομερειες, λιχουδιες, μακρια, μηνες, μοιρα, μινερβα, μορφη, μπορεις, μαρια, μυστικα, νευρα, νερο, νυχτα, νιαρχος, νοοτροπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, παγωτα, παιδια, πεμπτη, πηγη, πιατα, πινακες, ψυχη, ροφηματα, σαββατο, σεζον, σετ, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκεψεις, σκηνοθεσια, σπαρτη, σπιτι, τιμη, τοις εκατο, τιτανια, το φως, τρια, υψηλη, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φτανει, φορα, χαος, κωνσταντινος, ωρες, athens, acid, αγορια, ανηκει, art, dance, black, bob, sun, big, club, coffee, craft, culture, dennis, design, δημητρης, djs, dogs, don, dub, εμφανισεις, republic, jam, food, festival, full, gagarin, gagarin 205, γευσεις, john, χωρα, image, ιουλια, isis, jazz, κωνσταντινου, κυριακη, λεξεις, lena, nick, long, mall, mccartney, μοιαζει, market, νιωθεις, noise, paul, opening, opus, οργη, παιχνιδι, πληροφοριες, ποιητες, pop, party, punk, punk rock, rock, reggae, revolver, movie, roxy, school, sebastian, serial, set, six dogs, σκηνη, single, σοκολατες, space, stage, target, taylor, thomson, tool, θεοι, θησεα, υλικο, βιωματα, βοηθος, william, world, χειμωνας, χειλακης, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα