Ανείπωτη τραγωδία στις Οινούσσες – Δύο γυναίκες και πέντε παιδιά νεκροί από λέμβο που αναποδογύρισε,

14:48 27/9/2019 - Πηγή: People

Στη βόρεια θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών αναποδογύρισε πριν από λίγες ώρες λέμβος που κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε μετανάστες. Το λιμενικό και η Frontex που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος ανέσυραν 12 ανθρώπους σώους, αλλά και 7 νεκρούς.

Τα νέα από τις Οινούσσες είναι τραγικά, μιας και σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι 5 νεκροί είναι παιδιά, με το ένα μάλιστα να είναι βρέφος μερικών μηνών. Νεκρές είναι και δύο γυναίκες, με όλα τα άψυχα σώματα

να τα βρίσκουν οι δύτες στην περιοχή. Όσον αφορά στους 12 διασωθέντες, ανάμεσα τους υπάρχουν τρία παιδιά 6 ετών και κάτω κι ένα 12χρονο αγοράκι.

Στην περιοχή βρίσκονται ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα σκάφος και ένα αεροσκάφος της Frontex και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ στην περιοχή σπεύδουν άλλο ένα πλωτό του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ΛΣ καθώς και σκάφη της Frontex.

Τόσο οι διασωθέντες, όσο και οι νεκροί, είναι από την Τουρκία. Τα άψυχα σώματα μεταφέρονται στη Χίο για να τις παραλάβει το λιμενικό κι από κει να προωθηθούν στην πατρίδα και τους συγγενείς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα